Ny kræftrådgivning i Næstved

Kræftens Bekmæmpelse og Realdania samarbejder i projekt Livsrum om at bygge syv nye kræftrådgivninger - første byggegrund er nu fundet i Næstved

Næstved Kommune og Region Sjælland har givet tilsagn til, at Kræftens Bekæmpelse kan bygge en ny kræftrådgivning på Ringstedgade ved Næstved Sygehus, og købet er godkendt af Kræftens Bekæmpelse.

Projektet kaldes Livsrum, og kræftrådgivningen bliver en af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger i samarbejde med Realdania. De nye kræftrådgivninger skal være beliggende tæt på de store kræftbehandlende sygehuse.

Arkitektonisk inspirerende mødested

- De nye kræftrådgivninger kommer til at signalere, at her er der hjemligt og trygt at være. Husene vil indbyde til åbenhed og samvær, og beliggenheden tæt på sygehuset vil gøre det let at komme til for både kræftpatienterne og deres pårørende. Med projekt Livsrum vil vi gerne vise, at arkitektur kan understøtte livskvaliteten, når man befinder sig i en svær situation i livet, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

De nye kræftrådgivninger skal være arkitektonisk inspirerende med smukke haver. Kræftrådgivningen i Næstved vil blive et hus, der inviterer inden for, og som vil fungere som et naturligt mødested for kræftpatienter og deres pårørende. Målet er at kunne hjælpe flere mennesker med kræft og at kunne gøre det så tidligt som muligt i sygdomsforløbet. Det vil placeringen tæt på sygehusene øge muligheden for.

Efter alle godkendelser er på plads, er næste fase af projektet nedrivning af de to bygninger, der ligger på Ringstedgade 71. og 73. Derudover skal Kræftens Bekæmpelse udarbejde et byggeprogram og gennem en projektkonkurrence finde arkitekt og entreprenør til byggeriet.

Fakta om projekt Livsrum

  • Der skal bygges nye kræftrådgivninger i Næstved, Ålborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Herlev.
  • Kræftens Bekæmpelse investerer 100 mio. kr. i de nye kræftrådgivninger. Pengene kommer bl.a. ved salg af nogle af de nuværende rådgivninger.
  • Realdania støtter projektet med 50 mio. kr.
  • Hvert år rammes godt 32.000 danskere af en kræftsygdom og omkring 210.000 lever med sygdommen eller følgerne heraf. I alt rammes hver tredje dansker af kræft.