Ny koncernchef i Rambøll

Tysk ingeniør overtager til næste år posten som koncernchef i ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Rambøll

Rambøll gennemfører et generationsskifte i den øverste topledelse, når koncernchef, CEO Flemming Bligaard Pedersen (63) ved generalforsamlingen i marts 2012 giver stafetten videre til en ny CEO. Den nye CEO bliver tyske Jens-Peter Saul (foto). Jens-Peter Saul er 45 år og uddannet ingeniør fra universitetet Hannover, og har gjort karriere i Siemens siden 1996, senest som CEO for Siemens Wind Power og tidligere bl.a. som direktør for Siemens Energy i Storbritannien samt for regionerne Nord- og Vesteuropa.

Flemming Bligaard Pedersens blev udnævnt til koncernchef i 1992, og i de år han har stået i spidsen for Rambøll, er virksomheden vokset fra at være en overvejende dansk virksomhed med ca. 800 medarbejdere til at have næsten 10.000 medarbejdere i mere en 20 lande i 2011. Og ambitionerne er fortsat høje i Rambøll:

- Vi skal sikre, at virksomheden får det optimale ud af sin størrelse, diversitet og kapacitet, og vi skal udvikle virksomheden til på sigt at blive en egentlig global spiller, siger Peter Højland, bestyrelsesformand for Rambøll Gruppen A/S, og fortsætter:

- Den videre udvikling af Rambøll i den aktuelle udfordrende markedssituation stiller krav til den nye topchef om globalt udsyn og stor erfaring fra en international organisation, og det har Jens-Peter Saul. Jeg er overbevist om, at han har lige netop den kombination af visioner, erfaring og forståelse for Rambølls ekspertise og værdier, som skal til for at indfri virksomhedens strategiske, siger Peter Højland.