Utilfredshed med afskaffelse af håndværkerfradrag

Håndværksrådets direktør advarer regeringen mod at afskaffe håndværkerfradraget, der blev indført den 1. juni i år

Den nye regering starter med at lægge sig ud med landets mange små og mellemstore virksomheder (SMV'er), når den som det noget af første vil afskaffe det såkaldte håndværkerfradrag.

- Det er direkte dumt. I stedet for at afskaffe fradraget på de 15.000 kr. burde den nye regering i stedet hæve fradraget. Det vil kunne give tusindvis af nye arbejdspladser og så oven i købet være selvfinansierende, sådan som man kender det fra Sverige,  siger Ane Buch, direktør i Håndværksrådet, der er hovederhvervsorganisation for mere end 20.000 små og mellemstore virksomheder.

Hun mener, at regeringen starter med at sende et helt forkert signal til de tusindvis af små og mellemstore virksomheder, som alle politikere ellers er enige om skal trække væksten i de kommende år.

- Danmark har i de seneste tre år oplevet en historisk nedtur, som især er gået ud over de små og mellemstore virksomheder, der er ramt af et dårligt hjemmemarked, stigende konkurrence fra ulovlige østeuropæiske virksomheder og dårlige finansieringsvilkår. Det er vigtigt at få gang i den indenlandske vækst, og det bidrager regeringen ikke lige frem til med sit forslag, siger Ane Buch.

Hun mener, at regeringen handler overilet ved at trække forslaget tilbage. Håndværkerfradraget har ikke fået en chance.

- Det blev indført 1. juni. Der har været en måneds sommerferie og en måneds valgkamp med usikkerhed på boligmarkedet. Jeg er ikke i tvivl om, at det ville være blevet en bragende succes, hvis man havde givet det lidt længere tid, siger Ane Buch.