Facaderenovering færdig før tid

Efterisolering, nye facadebeklædninger og vinduer samt altaninddækningen af 432 boliger i Vildtbanegård i Ishøj ser ud til at blive afsluttet inden vinteren sætter sine spor på beboernes varmeregning

White arkitekter A/S vandt totalentreprisekonkurrencen sammen med NCC og Alectia i 2009 og har siden arbejdet hårdt på at færdiggøre projektet. At de omfattende facaderenoveringer i Vildtbanegård bebyggelsen står til at blive færdige før tid er til stor glæde for bygherren og beboerne.

 - Det store antal boligblokke der er tale om, gør det muligt for os at skræddersy en arkitektonisk løsning, der kombinerer et moderne, elegant og flot arkitektonisk udtryk med en meget høj finish. En anden gevinst ved projektets størrelse er, at udgifter til indkøb af materiale reduceres, da vi efterspørger store mængder af samme produkt. Det gør det muligt at vælge en specialproduktion, som er målrettet netop dette projekt, udtaler Thomas Jørgensen, arkitekt hos White.

Ros til White

Udover at projektet står til at blive færdig før tid, så lyder der også stor ros fra bygherren til White for deres arbejde med renoveringen. Forretningsfører i Vildtbanegård bebyggelsen Peter Kjærgaard-Petersen udtaler i forbindelse hermed:

 - White Arkitekter har på forbilledlig vis formået at anskueliggøre deres arkitektoniske forslag for boligselskabet og de folkevalgte bestyrelsesmedlemmer. Forslagene har været iderige og samtidig økonomisk og praktisk gennemførlige. På en skala fra 1 til 5 vil jeg give White Arkitekter 5.

Fra Kina til Ishøj

Projektet med Vildtbanegård bebyggelsen udmærker sig bl.a. ved at anvende specialproduceret lakerede alusandwichplader direkte importeret fra Kina. Selve udskæringen af pladerne har også fundet sted i Kina, hvilket har minimeret spildet af materialer på byggepladsen.

Vildtbanegård bebyggelsen, som blev færdigbygget i 1971, var nedslidt og levede langt fra op til de nutidige isoleringsstandarder før renovationsarbejdet blev initieret. Anden etape af facaderenoveringerne, der omhandler de 432 boliger, løser nu de store problemer, som beboerne tidligere har oplevet med træk og skimmelsvamp pga. kuldebroer i byggeriet. Første etape af renoveringen omfattede 644 boliger og blev afsluttet i 2010 – dette var også før tidsplanen.