Generationsskifte i træhusfirma

Scanwo i Vejle, der er leverandør af træ- og bjælkehuse til selv- og medbyggere, har som led i generationsskifte fået ny ledelse og nye ejere

Aktiviteterne i træhusfirmaet Scanwo A/S er blevet overtaget af det nystiftede selskab Scanwo DK A/S, som har fire ejere bag sig. To af de nye ejere er samtidig ansatte i virksomheden. Anders Hankelbjerg, der igennem 10 år har været salgschef hos Scanwo, er indtrådt som administrerende direktør. Han kommer til at forestå den daglige ledelse sammen med salgsdirektør Jens Kahl, der har 16 års erfaring i byggebranchen, heraf 3½ år som direktør for Merlin Holzhäusers danske datterselskab.

Underleverandører bliver medejere

De to medarbejdere, der sammen ejer aktiemajoriteten, får i ejerkreds og bestyrelse selskab af to nuværende underleverandører, begge med base i Bording. Det drejer sig om Christopher Stensbjerg, ejer og direktør hos totalentreprenøren Stensbjerg A/S, og Jesper Klausen, der ejer og leder Rør og Tang VVS ApS. De to virksomhedsejere har igennem holdingselskaber hver købt en aktiepost i Scanwo DK A/S, der således får tilført ekstra kapital til vækst.

Anders Hankelbjerg er ikke nervøs for interessekonflikter med to af virksomhedens største underleverandører i ejerkredsen.

- Scanwo skal naturligvis være konkurrencedygtig på den samlede leverance til bygherren, ellers får vi ikke ordren. Al samhandel med underleverandører vil som hidtil foregå på markedsvilkår, og vi indhenter fortsat også tilbud fra andre. Men vi har da en klar forventning om, at de to virksomheder i kraft af det tætte samarbejde vil afgive yderst konkurrencedygtige tilbud – til glæde for alle parter, ikke mindst bygherren, siger Anders Hankelbjerg.

Eksportsatsning

Scanwo vil bruge den nylige kapitaltilførsel til i endnu højere grad end hidtil at satse på udlandet.

- Vi vil selvfølgelig fastholde og udbygge den stærke position på hjemmemarkedet, der efter flere års stilstand nu er ved at komme i gang igen. Men det helt store potentiale ligger i udlandet, vurderer salgsdirektøren Jens Kahl.

På foto:  Christopher Stensbjerg, Jens Kahl, Anders Hankelbjerg og Jesper Klausen.