Konsortium vinder renovering af Nørreport

Nørreport Station i København skal ombygges, og hovedentreprisen er vundet af Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet

Foto: COBE and Public Arkitekter

Nørreport Station i København, der er et trafikknudepunkt for S-tog, fjerntog og metrotog, skal renoveres og ombygges, og Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet har netop skrevet kontrakt med Banedanmark, Ny Nørreport. Konsortiet har vundet hovedentreprisen på Ny Nørreport-projektet til ca. 400 mio.kr. i licitation, oplyser Pihl & Søn A/S.

- Pihl og Aarsleff har med stor succes arbejdet tæt sammen på mange andre projekter gennem årene, blandt andet renoveringen af Københavns Hovedbanegård i 2005-08 for DSB, og vi glæder os til at udnytte erfaringerne herfra og til at fortsætte det gode samarbejde på Ny Nørreport-projektet, udtaler underdirektør Hans Anker Nielsen, E. Pihl & Søn A.S.

Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet skal blandt andet forestå den gennemgribende renovering af betonkonstruktionerne i tunnelrør, etablere brandsikring og ventilationsanlæg, afrense betonflader, opsætte nye perronlofter og etablere ny belysning m.m. I gadeplan opføres nye, lette bygninger og 2.100 lettilgængelige cykelparkeringspladser.

Arbejdet går i gang midt i oktober 2011 og varer ca. 3 år. Det forventes, at arbejdet under jord afsluttes i foråret 2014, mens arbejderne i gadeplan afsluttes ved årsskiftet 2014-15.

Fakta om Ny Nørreport

  • Bygherre: Banedanmark (betonrenovering og på Trafikstyrelsens projektforslag for renovering af fjerntogsperronen)
  • Stationsbygninger: DSB
  • Indretning af plads i gadeplan: Københavns Kommune
  • Arkitekter og belysningsspecialister: Public Arkitekter, COBE og Bartenbach LichtLabor
  • Rådgivende ingeniører: Grontmij A/S, Rambøll Danmark A/S (trafik og signaler)
  • Hovedentreprenør: Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet