SMV'ere føler sig overset

Undersøgelse foretaget af Håndværksrådet viser, at et flertal af de små og mellemstore virksomheder føler sig overset i valgkampen

Knap 6 pct. af SMV'erne mener, de har haft en god placering i den politiske debat, så svarer hele 37 pct., at de føler sig overset i den politiske debat. Det fremgår af en undersøgelse, som Håndværksrådet har foretaget med svar fra knap 700 medlemsvirksomheder.

SMV'ere føler sig overset

Frank Korsholm, politisk chef i Håndværksrådet.

- I betragtning af, at denne valgkamp har handlet om vækst, og at det fra alle sider lyder, at det er de små og mellemstore virksomheder, der skal trække væksten, er det bemærkelsesværdigt, hvor lidt debatterne har handlet om vilkårene for de små og mellemstore virksomheder, siger politisk chef i Håndværksrådet Frank Korsholm.

Der findes over 300.000 små og mellemstore virksomheder i Danmark, og de står tilsammen for mere end 95 pct. af alle beskæftigede i den private sektor. Håndværksrådet er hovederhvervsorganisation for mere end 20.000 virksomheder.

- De små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i den danske erhvervsstruktur. De slås dagligt med en række problemer så som administrative byrder, unfair konkurrence m.v. Alligevel har valgkampen stort set ikke drejet sig om deres vilkår. Det er tankevækkende, siger Frank Korsholm.