Dansk/norsk hospitalsbyggeri igangsat

Det Nytt Østfoldsykehus er tegnet af de to danske tegnestuer AART og Arkitema samt den norske tegnestue Eliassen og Lambertz-Nilssen Arkitekter

Hospitalet er med sine kommende 82.500 m² det største byggeprojekt i regionens historie.
Desuden var det trods den silende regn tydeligt, at det Nytt Østfoldsykehus kommer til at ligge på en naturskøn grund med en fantastisk udsigt.

Dansk norsk arkitektsamarbejde

AART, Arkitema og ELN har tilsammen 50 medarbejdere, der arbejder på hospitalsprojektet fra den fælles tegnestue i nærheden af byggepladsen. Arkitekterne har tegnet på projektet siden 2001, og glæder sig nu over at kunne følge hospitalets fysiske tilblivelse de næste fire år.

Baggrunden for Nytt Østfoldsykehus

Norge har ligesom Danmark været igennem en strukturel omlægning af sygehussektoren, og i 2001 blev det besluttet, at fem Helsestyrer fordelt over hele Norge skulle overtage Fylkeskommunernes ansvar for og udvikling af sundhedsområdet. I Østfold besluttede man at anlægge et helt nyt sygehus i områdets geografiske midtpunkt frem for at placere stor-sygehuset nær områdets større byer. Det kommende hospital på 82.500 m² skal rumme fire eksisterende sygehuse samt psykiatri.

Data

Adresse: Grålum, ca. 100 km sydøst for Oslo, Norge
Bygherre: Helse Sør-Øst samt Helse og Omsorgsdepartementet, Norge
Omfang: 82.500 m² nybyggeri på Kalnes og 10.800 m² ombygning i Moss.
Arkitekt:  AART a/s, Arkitema K/S og Eliassen og Lambertz-Nilssen Arkitekter A/S  
Landskab: COWI AS
Ingeniør: COWI AS
Forventet opført: 2015
Byggesum: NOK 5,09 milliarder pr. februar 2010