DF: Boligjobordningen vil sætte skub i byggeriet

Dansk Folkeparti støtter fremrykning af offentlige investeringer i byggebranchen, men flaskehalse skal undgås

 - Byggeriet er meget hårdt ramt, og derfor har vi sammen med regeringen sat en række initiativer i gang. Som eksempler kan nævens renoveringspuljen, fremrykkede offentlige investeringer i kommuneaftalerne og senest Boligjobordningen, der trådte i kraft 1. juni. Det har virket, siger Colette Brix, MF og erhvervsordfører for Dansk Folkeparti til Byggeplads.dk

Endvidere siger Colette Brix:
 - Branchens egen vurdering af konjunkturerne med hensyn til beskæftigelse og omsætning er blevet forbedret gennem 2011. Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbrancher også blevet forbedret med 10.000 nye arbejdspladser siden lavpunktet i slutningen af 2009. Det er ikke ensbetydende med, at det er godt nok. Der er stadig langt til toppunktet for branchen i starten af 2007, hvor det økonomiske lokomotiv buldrede af sted. Vi tror, at Boligjobordningen vil sætter endnu mere skub i byggeriet, så vi vil se mere fremgang i konjunkturerne i den kommende tid. Det vil også simulere branchen positivt, når boligmarkedet igen er normaliseret, siger Colette Brix og tilføjer:

- Vi støtter, at der satses på mere fremrykning af offentlige investeringer, men det er vigtigt, at der ikke kommer flaskehalse, som vi så det i 2007 og 2008. Derfor skal branchen understøttes med fornuftige fremrykninger, der allerede er planlagte, men ikke er gennemført endnu. Samtidig er det vigtigt, at fremrykkede investeringer ikke slider på den samlede økonomiske politik, så renten stiger pga. manglende tillid til styringen af den økonomiske politik.