Tre teams videre i konkurrence om Odense-bydel

Første fase af konkurrencen om fremtidens Thomas B. Thriges Gade i Odense er afsluttet, og tre teams er udvalgt til at gå videre

Første fase af konkurrencen ’Fra gade til by’ - et unikt byprojekt, der vil forvandle den trafikerede Thomas B. Thriges Gade til et nyt, livligt byområde lige midt i Odense - er slut, og blandt de syv teams, der var med i opløbet, har en enig dommerkomite nu udvalgt tre tværfaglige teams fra ind- og udland, der bliver indbudt til forhandling om videre udvikling af deres forslag.

De tre vindende teams er:

  • Adept Aps - underrådgivere: MVRDV bv (NL); Ting & Wainø landskabsarkitekter Aps; Slot Møller Rådgivende Ingeniører A/S; Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S; Via Trafik; Emcon AS; ACT; Capacent Management Consulting A/S; U:R:D Urban Research and Design
  • Entasis - underrådgivere: Grontmij | Carl Bro; Sweco Architects; sbs rådgivning; Momentum Research & Development
  • Polyform, Henning Larsen Architects, Dress & Sommer - underrådgivere: WTM Engineers International (D); Argus (D); Jonathan Speirs + Major (UK)

- Vi står med tre rigtig gode forslag, som giver nogle meget spændende bud på, hvordan vi udnytter den historiske chance for at binde Odense sammen igen og skabe et aktivt og levende byområde midt i byen, siger borgmester Anker Boye, der også er formand for dommerkomiteen.

- Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er et enestående projekt. Ikke mange byer har muligheden for at skabe ny by midt i den gamle. Den mulighed har vi en forpligtelse til at få det bedste ud af, til gavn for Odense og til inspiration for andre byer. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu står med tre perspektivrige forslag fra tre teams, siger Flemming Borreskov, administrerende direktør i Realdania.

Konkurrencen er udskrevet som en to-faset konkurrence. Et partnerskab bestående af Odense Kommune og Realdania arbejder sammen om at realisere byomdannelsesprojektet.

De tre udvalgte teams går nu i gang med at bearbejde deres forslag ud fra dommerkomiteens anbefalinger og på baggrund af input fra borgere og interessenter. Den endelige vinder bliver offentliggjort i februar 2012.