Nyt vindue til lavenergibyggeri

Pro Tec lancerer nu en forbedret udgave af deres Classic vindue, der lever op til de krav, der forventes i bygningsreglementet i 2015 og 2020

Classic+ er en videreudvikling af Pro Tecs populære træ/alu-vindue Classic, hvor der er lagt særlig vægt på at forbedre isoleringsegenskaberne i karm og ramme. Den væsentligste ændring er, at der er indbygget et kompositprofil mellem det indvendige træ og den udvendige aluminiumskappe. Kompositprofilet bryder kuldebroer og isolerer bedre end det tidligere aluprofil og eliminerer derfor problemer med kondens og skimmelsvamp på vinduets indvendige side.

- Classic vinduet lever nu op til skærpede krav til isolering. Men selvom konstruktionen dermed er ændret væsentligt, har vinduet de samme egenskaber som hidtil. Man kan skræddersy større facader med glidende symmetriske overgange i glasfladerne, uden brede dobbeltkarme og andre klodsede konstruktioner, siger direktør Nikolaj Haulrik fra Pro Tec Vinduer.

En ekstra bred træramme af bæredygtigt skandinavisk fyrretræ, og en meget dyb (48-50 mm), energieffektiv 3-lagsrude er også med til at give Classic+ gode energiegenskaber.