Sydlandsk stemning i Classensgade

Classensgade 27 har fået deres helt egen sydlandske gårdhave. En smuk stenbelægning har afløst bulet asfalt, og et slidt baghus er blevet revet ned for at give plads til en miniatureboldbane
Tekst: 

Andelsforeningen i Classensgade 27 ville gerne have en smuk og anvendelig gård, hvor der var plads til beboernes mange cykler. De kontaktede tegnestuen 1:1 Landskab, som kom op med en løsning, hvor gården fik en smuk teglbelægning, hvide slyngplanter og et landskab af krukker med potte­planter. Og cyklerne? De kom op langs husmurene i klassiske sorte cykelstativer.

- Vi startede med at rydde op og smide ud. Asfalten blev brudt op, og det eneste, som fik lov at blive, var et gammelt vandbassin i sten. Derefter byggede vi en ny gårdhave op. Da gården er lille, ville vi gerne skabe et rum, som var hyggeligt og intimt. Lidt ligesom en dagligstue – ja i virkeligheden kan man se stenbelægningen, som en slags ægte tæppe, siger Jacob Kamp fra 1:1 Landskab og peger ned på de sorte og gule teglsten, der ligger i et mønster, der godt kunne minde om et persisk tæppe.

Inspiration fra Østerbro

Inspirationen til det unikke mønster fik 1:1 Landskab ved at gå rundt på Østerbro og se på reliefferne i murværket. Idéen var at skabe et mønster, som både er flot, når man kommer ind i gården, og når man kigger ned fra sin lejlighed:

Hvor sydlandske gårdhaver ofte er belagt med granit, så har 1:1 Landskab valgt at bruge klassiske danske teglklinker til belægningen. Det skyldes, at tegl er billigere og mere bæredygtigt end granit, som ofte rejser halvdelen af jordkloden rundt, før det lander herhjemme. Langs husmurene er plantet hvide hortensia, som med tiden vil vokse op og skabe et blomstret tapet på de skagensgule facader.