P-hus med skovmotiv

Til sommer næste år vil der i Ørestaden være opført et monumentalt p-hus på Edward Thomsens Vej i 8½ etage, hvor der bliver plads til intet mindre end 747 biler. Ifølge arkitektfirmaet, der har tegnet stregerne til byggeriet er det meningen, at den nye p-bygning skal forsøge at tilpasse sig de forskellige naboer på det meget livlige hjørne.

PLH Arkitekter vandt i 2008 1. præmie i konkurrencen om det nye p-hus, udbudt af bygherren By & Havn, og den arkitektoniske idé er, at huset med sine lette facader, der står i en diffus karakter, kan indpasse sig i de nære omgivelser med blandet bebyggelse og bymæssige rum. Det er tanken, at huset i sin helhed ikke skal signalere parkeringshus, men alene i gadeplan skilte med det over for bilisterne, så de let kan orientere sig.

Selve huset opføres som beton­elementbyggeri med op- og nedkørselsramper, der fletter sammen i en særlig cirkulær konstruktion. Facaderne udføres i hvide perforerede aluminiumsplader med skovmotiv, der formilder det rå udtryk og bringer skalaen i kontakt med de mennesker, der bor og færdes omkring p-huset.

I tilknytning til selve parkeringshuset opføres også 500 kvm kontorfaciliteter, der skal anvendes af By & Havns parkeringsafdeling.

Den oprindelige hovedentreprenør var Davidsen & Partner-selskabet DT Beton A/S. Da entreprenørselskabet tidligere på året gik konkurs, blev arbejdet med projektet indstillet, og der blev foretaget et nyt udbud, som Pihl & Søn A/S vandt i slutningen af marts.