Guide til klimavenligt byggeri

Ny guide vil give hurtigt overblik over de vigtigste definitioner og ordninger for klimavenligt byggeri på det danske marked

Danmarks grønne tænketank Concito udgiver i dag en guide til det klimavenlige byggeri. Guiden har til hensigt at give et hurtigt overblik over de vigtigste definitioner og ordninger for klimavenligt byggeri på det danske marked, herunder hvilke miljøforhold de forskellige ordninger dækker.

Som bygningsejer, -investor, -administrator og –entreprenør kan det være en ganske stor udfordring at finde ud af, hvilke begreber, der dækker hvad, og hvilke ordninger der benyttes korrekt til hvilke formål. Dette blev bekræftet af Concitos rundspørge til byggeriets beslutningstagere i januar, hvor mere end 75 % af de adspurgte slet ikke kendte de internationale miljøcertificeringsordninger som Breem og Leed og kun 41 % havde et 'meget godt' eller 'godt' kendskab til lovgivningens begreber på området.

- Byggeriets beslutningstagere har et overraskende dårligt kendskab til de ordninger, der benyttes til at fremme klimavenligt byggeri. Med denne guide ønsker vi at gøre det lettere for dem at sammenligne de forskellige ordninger på tværs og foretage de første strategiske valg i forhold til klimavenligt byggeri, siger projektleder Michael Minter.

Guiden er finansieret af Realdania, og distribueres i den kommende tid via en række centrale aktører på området. Derudover kan guiden downloades på: www.concito.info