Statsminister vil give fradrag for håndværkerudgifter

Regeringen vil arbejde for et skattefradrag for bl.a. håndværkerudgifter inspireret af svensk model

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil arbejde for et skattefradrag for bl.a. håndværkerudgifter inspireret af den svenske model, som Håndværksrådet har foreslået indført i Danmark. Det sagde han på konferencen 'Fair vilkår for små og mellemstore virksomheder', som blev afholdt i dag i forbindelse med Håndværksrådets årsdag.

- Vi vil udvide det hvide marked for reparationer, vedligeholdelse af boligen og andre serviceydelser i hjemmet. Vi vil gøre sort økonomi til hvid økonomi. Vi forhandler nu en bolig-jobordning, der giver fradrag for lønomkostningerne til hjælp og istandsættelse i hjemmet. I første omgang som en forsøgsordning, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen på Håndværksrådets konference.

Ane Buch

Ane Buch, Håndværks­rådets administrerende direktør.

Skattefradraget skal skabe omsætning i byggefagene og vil samtidig begrænse mængden af sort arbejde i Danmark, forventer statsministeren. Håndværksrådet, som er hovederhvervsorganisation for 20.000 små og mellemstore virksomheder, har det seneste år arbejdet for at gøre den svenske model til praksis i Danmark.

- Vi har et stort problem med bl.a. udenlandske byggevirksomheder, der arbejder uden for love og regler i Danmark. Vi kan se, at håndværkerfradraget i Sverige er en god forretning for statskassen. Det konverterer sort arbejde til hvidt og derfor giver hver krone 1,5-2 kr. tilbage til statskassen i bl.a. øgede skatteindtægter. Derfor er det meget positivt, at statsministeren har taget vores ide til sig, siger Håndværksrådets administrerende direktør Ane Buch.