VVS-producent i krig mod pirater

VVS-producenten Unidrain går i kamp mod kopipirater i USA og Europa - forbereder nu retslige skridt

Den danske VVS-producent Unidrain har patent på de unikke vægflanger, der sikrer en let installation af linjeafløb til badet. Alligevel har etablerede VVS-producenter i Europa og USA kopieret Unidrains løsning. Virksomheden forbereder nu retslige skridt mod konkurrenterne.

- Unidrain har siden 2003 sat nye standarder i VVS-branchen med både vægmonterede linjeafløb og vægflanger. Et stort antal producenter på verdensplan laver afløb med vægflanger i stil med Unidrains, på trods af, at virksomheden har patent på de særlige flanger i Europa, Kina og USA - og dermed overtræder de patentet, fortæller Peter L. Clausen, adm. direktør i Unidrain.

- Jeg er smigret over, at anerkendte producenter mener, at vores produkt er så godt, at de gerne vil kopiere det. Men samtidig er det os, der har opfundet den unikke vægflange, og vi er selvfølgelig nødt til at beskytte vores produktstandard. Kopiprodukternes kvalitet er ofte ringe med flanger i eksempelvis plastic mod originalen i rustfrit stål, siger Peter L. Clausen ..

Alle virksomheder, som har overtrådt Unidrains patent, får nu en henvendelse fra virksomhedens advokater med påbud om at tilbagetrække samtlige kopiprodukter fra markedet.