Ingeniørfirmaer oplever fremgang i byggeri

Størstedelen af de rådgivende ingeniører oplever fremgang i såvel boligbyggeri som erhvervsbyggeri - forventninger på højeste niveau i fire år

Den økonomiske krise ser ud til at være på kraftigt tilbagetog i branchen for rådgivende ingeniører. Den seneste konjunkturmåling fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) er de mest positive i fire år. Også byggesektoren, der ellers har været hårdt ramt, viser fremgang, fortæller direktør i FRI, Henrik Garver.

Henrik Garver

Henrik Garver, direktør i For­eningen af Råd­givende Ingeniører (FRI).

- Vores seneste konjunkturmåling viser, at branchens forventninger til beskæftigelse og den langsigtede ordrebeholdning er på det højeste niveau i fire år. Markedet er i klar fremgang efter de senere års økonomiske krise. Dertil kommer, at størstedelen af branchens virksomheder oplever fremgang i sektorerne boligbyggeri, erhvervsbyggeri og offentligt byggeri, der ellers har været hårdt ramt af krisen. Man skal dog huske på, at fremgangen for byggesektoren sker fra et historisk lavt niveau, udtaler Henrik Garver.

Udover fremgangen i byggeriet trækkes markedet af vækst inden for infrastrukturområdet, energisektoren samt eksport, mens markedet for miljørådgivning for første gang i fire år oplever negativ vækst, primært som følge af færre opgaver i kommunerne. På landsplan forventer hele 40 pct.af branchens virksomheder at øge antallet af ansatte, mens 59 pct. forventer et uændret antal medarbejdere. Blot 1 pct. forventer at have færre ansatte om et halvt år i forhold til i dag.