Alectia-topchef vil koncentere sig om bestyrelsesarbejde

Alectias administrerende direktør, Ingelise Bogason vil efter sin fratræden koncentere sig om bestyrelsesarbejdet
Ingelise Bogason

Ingelise Bogason, adm. direktør for Alectia A/S.

Når Ingelise Bogason tirsdag i næste uge fratræder som administrerende direktør for Alectia til fordel for Jens Moberg, siger hun også farvel til jobbet som administrerende direktør i det hele taget.

- Jeg er 62 år, og på et tidspunkt må man sige stop til at varetage jobbet som administrerende direktør i en virksomhed. Den tid er kommet, så man vil ikke fremover se mig som administrerende direktør i nogen virksomhed, men til gengæld vil jeg koncentrere mig om bestyrelsesarbejde - det som jeg har i forvejen, og det som er undervejs, siger Ingelise Bogason.

Ingelise Bogason (f. 1949) er cand.mag. i Samfundsfag og Historie fra Københavns Universitet i 1975. I 12 år var hun gymnasielærer og studievejleder. I 1987 skiftede hun retning og forlod jobbet som gymnasielærer til fordel for en stilling i Dansk Data Elektronik, hvor hun varetog mange forskellige funktioner i de 8 år, hun var ansat.

I 1995 blev Ingelise Bogason salgs- og marketingdirektør i CSC Denmark. Efter 7 år i forskellige stillinger, bl.a. HR direktør og country manager, blev hun administrerende direktør i CSC Denmark i 2002. I 2005 blev hun administrerende direktør i ingeniørvirksomheden Alectia, det tidligere Birch & Krogboe.

Ingelise Bogason er bl.a. formand for DI Hovedstaden, næstformand i Bankinvests Bestyrelse samt bestyrelsesmedlem i Copenhagen Capacity, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Grundfos.