Herlev Hospital udbygges for 2,5 mia. kr.

Visionen for et nyt, udbygget Herlev Hospital er cirkulær og omfatter nyt byggeri på 52.000 kvm

Fem konsortier har konkurreret om projektet, der både skulle indeholde en helhedsplan for Herlev Hospital samt en ny Kvinde-Barn-bygning og en ny Fælles Akutmodtagelse på 52.000 kvm til en forventet pris på 2,25 mia.kr. Byggeriet ventes at stå færdigt i 2017.

Region Hovedstadens vision for det nye Herlev Hospital er, at det skal fremstå som et absolut moderne hospital med de nyeste teknologier, der kan yde det bedste til patienterne.

- Den vision synes jeg, at vinderprojektet opfylder til fulde. Det nye hospital, som vil vokse frem de næste år, skal gøre det både nemmere og bedre for patienterne at blive behandlet – helt i overensstemmelse med Hovedstadens Hospitals- og Psykiatriplan 2020, siger Formand for Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen.

Alle fem projekter har været nyskabende og interessante, men efter en lang og grundig bedømmelsesperiode kunne en enig dommerkomité i dag præsentere Henning Larsen Architects A/S med samarbejdspartnere som vinderprojektet på Herlev Hospital.

- Jeg er meget glad for projektet. Jeg kan se mig selv komme som patient i de bygninger, hvilket er vigtigt. Og jeg vil være stolt af engang at sige til mine oldebørn, at det her byggeri har jeg været med til at tage ansvar for. Projektet går ind i det nuværende hospital på en meget harmonisk måde og får det til at fremstå som en blødere og mere imødekommende bygningsmasse, der på en god måde strækker sig ud mod Herlev. Vi synes godt om de runde former og de giver mulighed for den store fleksibilitet, som vi har efterspurgt, siger formanden for dommerkommitéen og medlem af Regionsrådet Leila Lindén.

Vinderprojektets vision for Herlev Hospital lyder på imødekommende, overskuelige, værdige og sanselige rammer for patienter, personale og pårørende. Hospital og omgivelser skal indgå en symbiose, hvor de enkelte dele indgår i et naturligt kredsløb, der tilsammen skaber et ’sansernes hospital’.

Partner i Henning Larsen Architects A/S Lars Steffensen:

- Det betyder utroligt meget for os, at vi har vundet opgaven. Herlev Hospital er fra Henning Larsens ungdom og en meget interessant bygning. Nu glæder vi os til at samarbejde med alle hospitalets brugere. Der er stadig hvide pletter på vores skitser, og sammen skal vi udvikle projektet yderligere. Kimen til de store cirkler i vores projekt ligger allerede i det nuværende hospital, de er et gennemgående element. Og så er cirklerne et rigtigt godt billede på noget, der beskytter et sårbart indre og samtidig danner et naturligt indre rum.