Farverige lofter mod støj

Akustikloftplader og vægabsorbenter behøver ikke være ensfarvede for at give god lyd!
Tekst: 

Hos IAC Nordic, der er en af pionererne inden for akustik i Danmark, skal akustikløsninger ikke blot være til gavn for en bedre lyd i klasselokaler m.m. Det må samtidig også godt være pænt at se på. Derfor leverer IAC Nordic loftplader og vægabsorbenter med valgfrie motiver og i stort set alle farver. Yderligere kan de leveres indbygget i metalkassetter for ekstra beskyttelse mod slag og stød. Dette har yderligere den fordel, at de kan anvendes som opslagstavler ved hjælp af magneter.

Løsninger kombineres

Der er mange måder at skabe god akustik på. De typiske løsninger er et akustikloft, akustikkassetter på vægge eller et nedsænket flåde­loft. Løsningerne kan yderligere kombineres efter behov og æstetik. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

I skoler er der mange andre ting, der skal tages hensyn til udover akustikken. Derfor kræver løsningerne ofte, at de indarbejdes med andre opgaver end de akustiske. Langt de fleste løsninger fungerer som passive løsninger, dvs. at når de er installeret, kræves der ingen vedligeholdelse, kun normal rengøring.