Fald i konkurser fortsætter

490 virksomheder gik konkurs i februar 2011, og sammenlignet med 533 konkurser i februar sidste år, er der tale om et fald på 8,1 pct.

Februar 2011 er tredje måned i træk, hvor antallet af konkurser er faldet. 490 virksomheder gik konkurs i februar 2011, og sammenlignet med 533 konkurser i februar sidste år, er der tale om et fald på 8,1 pct. Det viser en ny analyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian, der ser stimuleringen af den indenlandske efterspørgsel som en forudsætning, hvis Danmark skal følge med vækstraterne i vores nabolande.

- Det er nu tredje måned i træk, at antallet af konkurser er for nedadgående, og det er bemærkelsesværdigt, at vi også ser et fald i nogle af de større brancher inden for handels- og fremstillingssektoren, ligesom vi også ser flere nyetableringer. Dog er det for tidligt at vurdere, om tendensen med færre konkurser og flere nystartede virksomheder har bidt sig fast – vi har f.eks. lige set, at bruttonationalproduktet er faldet i fjerde kvartal. Hvis vi vil op på de samme vækstrater, som vi for eksempel ser i vores nabolande, er det Experians vurdering, at vi har en udfordring i få stimuleret den indenlandske efterspørgsel, siger adm. direktør i Experian, Christoffer Spangenberg og henviser til en prognose fra Experian, der forudser en vækstrate i 2011 på 2,1 pct.

Udover Grønland og Færøerne, er Lolland – Falster det område, som har oplevet det største relative fald i antallet af konkurser i februar 2011. Kun områderne Sydjylland, Bornholm og Midt- og Vestjylland har haft stigninger i antallet af konkurser sammenlignet med februar 2010.

Ser man på de forskellige brancher, viser det sig, at de større brancher som Fremstillingsvirksomhed, Transport og Handel har oplevet store fald i antallet af konkurser sammenlignet med samme måned sidste år. Derimod er brancherne undervisning og landbrug, fiskeri m.m. dem, der har oplevet de relativt største stigninger i antallet af konkurser.