Nyskabende skydedørsløsning

Med Foris har Nørholm & Lemming A/S udviklet et omfattende og patenteret skydedørssystem, der giver helt nye arkitektoniske muligheder

Et af de bedste eksempler på det nye system ses i Advokatfirmaet Hortens meget roste nye hovedkvarter i Tuborg Havn, hvor Foris i Ghost-udgaven er brugt til at skabe halvhøje spærrer ved trappeløbet og mellem den offentlige og mere private del af firmaets underetage bag receptionen.

Ved at fastholde dørbladene i hærdet glas i det ene hjørne forneden, har det været muligt helt at friholde dørhullet for skinner og styr, både foroven og i gulvet. Det giver en meget elegant løsning, når dørbladene glider til side eller helt ind i sidevæggen. Selve anlægget er monteret usynligt under gulvet på siden af dørhullet. Løsningen kan bruges både til høje og halvhøje døre og til både lige og buede døre.

Patenteret konstruktion

Kernen i designet består i en halvering af køreskinnens længde, hvilket giver helt nye æstetiske og funktionelle muligheder samtidig med, at sikkerheden er i top. Foris-systemet er gennemtestet, og fås i flere forskellige versioner i både et- og tofløjede udgaver til indbygning eller påbygning i alle slags vægge.

Foris består foruden det specielle skinnesystem af kendte automatikkomponenter som motor, styring, batteri og låse.