Ny bygning samler dansk rumforskning

Erik Møller Arkitekter tegner bygning, der skal samle dansk rumforskning på DTU i Lyngby

I dag blev første spadestik taget til en ny bygning, der skal samle dansk rumforskning på DTU i Lyngby.  Byggeriet skal blandt andet huse avancerede laboratorier, som vil sikre, at DTU fortsat kan være med i verdenseliten inden for rumteknologi.

I dag er det årsdag for opsendelsen af den første danske satellit: Ørsted-satellitten. På DTU bliver det fejret med et første spadestik til den bygning, som i april 2012 kommer til at danne rammen om Danmarks største rumforskningsorganisation – DTU Space.

Bygningen, som er tegnet af Erik Møller Arkitekter, vil rumme undervisningslokaler, kontorer samt avancerede laboratorier og renrumsfaciliteter, som blandt andet skal bruges i udviklingen af nye instrumenter til store internationale satellitmissioner, bl.a. NASA.

- Det er helt afgørende, hvis vi fortsat skal være verdensledende inden for udvikling af eksempelvis stjernekameraer, magnetiske målinger og røntgenastronomi, at vi har de mest avancerede laboratorier til rådighed, så vi glæder os meget til at kunne tage de nye laboratorier i brug, fortæller institutdirektør på DTU Space Eigil Friis-Christensen.

DTU Space blev til under en fusion i 2007 mellem DTU og Danmarks Rumcenter. Med igangsættelsen af byggeriet tages et vigtigt skridt frem mod, at de førende kræfter inden for dansk rumforskning kan blive samlet under et tag på campus i Lyngby. Eigil Friis-Christensen forventer, at rumforskningen på DTU vil nå nye højder i kraft af den synergi, der opstår, når de bliver samlet: