Kreative løsninger til akustiklofter

Ecophon Focus™ Fixiform er seneste løsning til niveauovergang med et udsnit af loftsystemer
Tekst: 

- Ecophon Focus Fixiform™ er en længe ventet løsning, som bevarer æstetik og lydabsorption i forbindelse med lofter, der ligger i forskudte planer. Overgangen mellem akustiklofter i forskellige niveauer og lodrette partier har som regel ikke været pæne på grund af forskellige overfladematerialer og kantløsninger. Desuden har det tidligere været nødvendigt at gå på kompromis med rum­akustikken, da niveauovergangen normalt har manglet lydabsorberende egenskaber. Takket være standardiserede komponenter er niveauovergangene med Ecophon Fixiform homogene – og Fixiform har samme overflade som det øvrige akustikloft, siger William Pio, adm. direktør i Saint-Gobain Ecophon A/S.

Samtidig fremhæver William Pio, at det er let og sikkert at montere.

- Fixiform leveres i flade pakker og foldes derefter i en 90 graders vinkel, som fikseres og monteres. Dette betyder, at hele loftfladen bliver lydabsorberende, hvilket er en fordel i eksempelvis åbne planløsninger, hvor forskellige lofthøjder møder hinanden samtidig med, at der stilles store krav til et godt lydmiljø, siger William Pio.

Flere fordele

Fordelene ved Ecophon Fixiform er ifølge William Pio følgende:

- Løsningen er let at transportere, da den leveres i en flad kasse og foldes ud på byggepladsen. Den er let at planlægge, da den kan installeres af den samme tømrer som installerer det øvrige akustikloft. Desuden kan den monteres sent i byggeprocessen. Den er let at installere, da den suppleres af en række standard tilpasningstilbehør, og den giver samtidig et pænt slutresultat, da den har samme overflade som de øvrige Ecophon Focus-produkter. Samtidig øger løsningen mængden af absorberende materiale og forbedrer dermed lydmiljøet væsentligt, fremhæver William Pio.

Supplerende løsninger

Foruden den nye Ecophon Focus Fixiform byder Ecophon på en række andre løsninger, når det gælder niveauovergange. Ecophon Focus Flexiform giver en glat, afrundet niveauovergang, og Ecophon Focus Quadro bruges, hvor der er behov for sænkede eller forhøjede områder i loftet. Desuden Ecophon Connect™ Etage 45, der giver en glat, elegant overgang på 45 grader og Connect F-trim – en løsning til samlingerne mellem et horisontalt loft og en vertikal overflade.