Dansk produceret, modulært p-system

DKC ApS står bag det nye system DK Park - det første danskproducerede parkeringssystem til små og mellemstore parkeringsanlæg
Tekst: 
Dansk produceret, modulært p-system

Systemet DK Park omfatter ind- og udkørselsterminaler, bomanlæg, og fuldautomatiske selvbetjenings-betalingsterminaler for betaling af parkeringsopholdet. Til systemet fås også manuelle, personalebetjente betalingssystemer og bærbare enheder og ikke mindst kan man, via systemet, opnå totalt overblik og styring af hele parkeringsanlægget med PC-opkobling. Systemet er meget let at betjene, og installationsarbejdet er begrænset. Systemet indeholder et minimum af bevægelige og mekaniske dele, hvorfor udgifter til vedligehold og reservedele er meget begrænset.

Systemet anvender kun gennemprøvet stregkodeteknologi, hvilket er ideelt til små og mindre anlæg.

Til modulopbygning

- Systemet leveres som en standardløsning, der efterfølgende kan modulopbygges, alt efter kundens behov og krav. Således kan ind- og udkørselsterminaler være kun for personbiler, eller kun for lastbiler eller være kombinerede terminaler for person- og lastbiler, ligesom bomsystemerne kan være to forskellige typer, forklarer forklarer Harry Christensen, salgschef for DKC ApS.

Betalingsstationerne kan variere en del i funktionalitet – lige fra kontantløse til også at kunne tage mønter og sedler og give byttepenge.

- Andre optioner kan være video­overvågning og/eller med alarmsystem – eller med diverse kortlæsere til adgangskontrol. Mulighederne er mange, fremhæver Harry Christensen.

Egenudviklet TUP-terminal

- Vi har samtidig udviklet vor egen terminal (TUP) – en multifunktions-terminal, der anvendes til billetkøb, booking, betaling og information, samtidig med at den kan anvendes til upload-enhed for at lægge beløb, tid og ture ind på et brugermedie og betale herfor – på den måde er vi sikre på, at vi kan opfylde alle krav med en og samme terminal, påpeger Harry Christensen.

TUP står for Ticketing (billetkøb), Upload (af brugermedier) og Payment (betaling for det købte). TUP-terminalerne fra DCK i Haslev er udviklet som betalingsautomater for bl.a. billetkøb, booking, upload af brugermedier, hvor betaling sker med kredit- og dankort m.m. Desuden er de udviklet således, at de kan udstede billetter, og som sagt uploade brugermedier med RFID eller med stregkoder, man kan tage et saldocheck af sit brugermedie og meget andet.

Modtager alle kort

TUP-terminalerne kan modtage alle kort, som PBS udbyder samt lokal- og selskabskort. Samtidig er det muligt at pålægge gebyr for udenlandske kort, ligesom det er muligt at udstyre systemet med en seddellæser, som kan tage op til otte forskellige sedler i alle fire retninger.

Terminalen kan fås med mulighed for betaling med mønter og evt. med byttepenge. Andre muligheder kan være relæ-output for åbning af bom, pullert, dør eller port, drejelåge, tælleapparater og lignende, samt evt. intercom med opkald videresendt til f.eks. en mobiltelefon. Der udstedes naturligvis kvittering for det købte efter endt og godkendt betaling.

TUP-terminalerne understøtter kravene fra PCI og EMV og er godkendt af PBS for anvendelse i Danmark. Desuden er de EMC-godkendte.