Arkitema i væksthumør

Arkitema har i 2010 ansat hele 45 nye medarbejdere, så det samlede antal ansatte nu er oppe på 200 - etablerer selskab i Norge

Arkitema spurter ud af krisen med en markant vækst i 2010, hvor antallet af ansatte er blevet øget med hele 45, så det samlede medarbejdertal nu er oppe på 200.

Ifølge virksomhedens kommunikationschef, Holger Dahl, bliver Arkitemas overskud større end året før, hvor nettoindtjeningen endte på 4,5 mio. De to tidligere år måtte virksomheden indkassere to markante underskud – et minus på 14,7 mio. kr. i 2008 og et minus på 13,3 mio. kr. i 2007. Antallet af ansatte toppede i 2006 med 259 – ved udgangen af 2009 var antallet af medarbejdere reduceret til 159.

Med udsigten til fortsat positiv indtjening kan virksomheden ifølge Holger Dahl nu for alvor fokusere på udvikling og vækst. For at styrke Arkitemas fremtidige ekspansionsambitioner i hele Skandinavien har Arkitema således besluttet at etablere sig med eget selskab i Norge, hvor Arkitema allerede har flere store projekter i gang – bl.a. et af nordens største sygehusbyggerier i Østfold, sydøst for Oslo. Ligeledes er der fokus på en videre udvikling af aktiviteterne i Sverige, hvor Arkitema allerede er etableret med et selskab i Stockholm. Dermed har tegnestuen lagt sig fast på en skandinavisk vækststrategi.

I Oslo vil den nyudnævnte associerede partner Hallgrimur Thor Sigurdsson stå for virksomhedens indtog på det norske marked. Derudover har Arkitema udnævnt Dorthe Keis, Niels Christoffersen samt Glenn Elmbæk som associerede partnere.