Stort svensk arkitektfirma ønsker dansk comeback

Svenske Link arkitektur bliver efter ny alliance en af de fem største arkitektvirksomheder i Norden - vil gerne ind på det danske marked

Samark Arkitektur & Design AB går sammen med Link arkitektur AB og kommer herefter til at udgøre en af de fem største arkitektvirksomheder i Norden. Samark, der har kontor i Malmø og Stockholm, har lang erfaring med såvel svenske som internationale opgaver og supplerer Link arkitektur, der nu bliver landsdækkende i Sverige, hedder det i en meddelelse fra Link Arkitektur.

- Sammen skal vi nu opbygge en stærk, nordisk arkitektvirksomhed. Med vores samlede kompetence kan vi konkurrere om store og komplekse opgaver inden for flere sektorer. Vi ser, at vi bliver rigtigt stærke inden for både sygeplejeområdet, internationalt og inden for den kommercielle sektor, og det er en klar fordel at blive landsdækkende. Samarbejde supplerer vores kompetence og vores ressourcer, og vi kommer nu også nærmere det danske marked, siger Linda Marend, adm. direktør, Link arkitektur og uddyber:

- Vi sigter på at blive en fuldt skandinavisk virksomhed og håber på at komme ind på det danske marked på et tidspunkt. Tidligere havde vi to kontorer på det danske marked, som vi desværre var nødt til at lukke grundet de svage konjunkturer, siger Linda Marend. Hvorvidt en tilstedeværelse på det danske marked vil ske i form af egen opstart og organisk vækst elller gennem opkøb/alliancer ønsker Linda Marend dog på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig om.

Link arkitektur har med sine 14 kontorer i Sverige og Norge ifølge sig selv en stærk position inden for både arkitektur, indretning og planlægning. Blandt de aktuelle projekter er Station City, den pendlertogstation, der kommer til at ligge under den nuværende T-central i Stockholm, og som er en del af Citybanan, og Skandionkliniken, et avanceret anlæg til cancerbehandling i Uppsala.