Fodbold på pukkelpist

I Malmø har man fået lavet en alternativ fodboldbane, som sætter fodboldspillernes evner ud i teknik og styrke på en hård prøve
Tekst: 

Fodbold på en anden måde. Det tør siges. Fodbold på en pukkelpistbane, hvor der er gjort en dyd ud af ujævnheder – og så er banehalvdelene heller ikke engang lige store. Og bolden havner sjældent der, hvor man havde tænkt sig. Ophavsmanden til den alternative fodboldbane er svenske Johan Ferner Ström.

- Banens uretfærdigheder neutraliserer forskellene i teknik og styrke blandt spillerne på banen. Det gør på en mærkelig måde spillet på banen mere retfærdigt og indbyder til et mere fantasifuldt spil. Dygtige og mindre dygtige kan spille mod hinanden på lige vilkår. Pukkelpistfodboldbanen vil genindføre det legeglade og tanken om, at alle kan være med, siger Johan Ferner Ström om sin bane, der er opført i Kroksbäcksparken i Malmø.

Johan Ferner Ström fik ideen til pukkelpistbanen efter nogle tanker om at kombinere kunst og idræt, men den svenske kunster vil i virkeligheden gerne gå langt videre – og f.eks. skabe et kultur- og idrætscenter med spændende udstillinger, fodbold og opera. Endnu en bane er på vej i Stockholm, og ifølge Johan Femer Stöm er der interesse fra både Danmark og Storbritannien.