Danske arkitekter tegner norsk sygehus til 4,8 mia. kr.

Tegnestuerne AART og Arkitema skal sammen med deres norske samarbejdspartner ELN over de næste 5 år i gang med byggeriet af et norsk storsygehus på 90.000 kvm

I en tid hvor tegnestuerne har været hårdt ramt af finanskrisens kraftige træk i byggeriets håndbremse, er en opgave om at bygge et storsygehus på 90.000 kvm samt at udvide og ombygge et 30.000 stort sygehus i Moss af stor værdi. Allerede nu beskæftiger AART, Arkitema samt ELN 30 arkitekter og konstruktører, der arbejder på fællestegnestuen i Sarpsborg i Norge, hedder det i en meddelelse fra de to arkitektfirmaer.

AART og Arkitema har sammen med den norske tegnestue ELN etableret en fællestegnestue i Sarpsborg, hvor medarbejderne arbejder sammen om at skabe det nye Østfold Sygehus.

- Her er vi et udsnit af Danmark midt i det sydlige Norge, og vi sætter med Østfold Sygehus et solidt fodaftryk, der vil have indflydelse på den skandinaviske sygehusarkitektur i årene fremover, siger partner i Arkitema, Wilhelm Berner-Nielsen.

I løbet af det nye år vil den fælles tegnestue vokse til omkring 130 ansatte, når man tæller ingeniører og bygherre med. Østfold Sygehus forener psykiatri og behandling i ét sammenhængende hus, der vil stå klar til ibrugtagning i 2015.

Projektering af Østfold Sygehus er nordens største og mest ambitiøse BIM-projekt, dvs. at det udelukkende tegnes via intelligent projektering i det objektorienterede databaseprogram Revit.

Byggefakta

Adresse: Grålum, Sarpsborg, NorgeBygherre: Helse Sør-Øst og Helse og omsorgsdepartementet, Norge

Omfang: 90.000 kvm nybygninger og 30.000 kvm ombygning

Arkitekt: AART a/s, Eliassen og Lambertz-Nilssen Arkitekter A/S og Arkitema K/S

Præmiering: 1. præmie i international arkitektkonkurrence gennemført i 2002

Forventet opført: 2015

Ingeniør: Cowi, Norge

Byggesum: Ca. 5.090 milliarder NOK, ekskl. moms.