De ti største syndere i byggesagsbehandling

I Syddjurs tager det fire måneder at behandle en byggesag om etagebyggeri til erhverv - i Egedal kan det tage mere end et halvår at behandle en byggesag, hvis det er til industri

Syddjurs tager førsteprisen som den mest langsommelige kommune, når det gælder behandling af byggesager. Her er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid nemlig 88 dage, fremgår det af en ny opgørelse fra Bygnings- og Boligregisteret (BBR) . Kommunen tager samtidig hele 130 dage om at behandle en byggesag, hvis det er inden for etagebyggeri til erhverv.

Egedal kommune er også i toppen over langsommelige kommuner og indehaver den absolutte rekord, når det gælder om at behandle en byggesag, der har med industri- eller lagerbygninger at gøre. Det tager hele 203 dage, altså mere end et halvt år, og det bringer kommunen i front med en byggesagsbehandling på i gennemsnit 75 dage.

Også Lejre kommune er i top med en gennemsnitlig byggesagsbehandling på 79 dage - her tager det 105 dage at behandle en byggesag inden for etagebyggeri til erhverv.

De ti langsommeligste kommuner til byggesagsbehandling er følgende - (med det gennemsnitlige antal dage til sagsbehandling i parantes):

  1. Syddjurs (88)
  2. Guldborgsund (81)
  3. Lejre (79)
  4. Egedal (75)
  5. Sorø (73)
  6. Aabenraa (71)
  7. Odder (69)
  8. Solrød (69)
  9. Kalundborg (67)
  10. Samsø (67)