Nyt netværk om ledelse i byggeriet

Netværket 'Ledelse i byggeriet' etableres i et samarbejde mellem CBS Handelshøjskolen og Realdania

Fejl på byggepladsen skyldes ofte ikke, at man laver fejl, men at man simpelthen tager fejl og i virkeligheden har misforstået opgaven. Det er blot en af erfaringerne om den danske byggebranche, som forskere ved CBS er kommet frem til i det nu lukkede Center for ledelse i byggeriet (CLIByg).

Centret har siden 2005 undersøgt ledelsesmæssige udfordringer i byggeriet og arbejdet med at skabe 'tankevækkende forskning'. Det vil sige skabe en forståelse af de problemer, som ligger bag de ledelsesmæssige udfordringer i byggebranchen, hvor løsningen ikke altid ligger i en mere effektiv løsning og plan, men i at stille spørgsmål ved selve problemet. Og det gælder for eksempel fejl på byggepladsen, som ofte ikke skyldes så meget planlægning som information. Eller budgetter, der i praksis ofte ikke handler lige så meget om omkostninger, som om at placere 'Sorte Per'.

Nu føres CLIBygs forskning så videre i et mere uformelt regi - i et netværk med CBS Handelshøjskolen og Realdania som primus motor - som er åbent for alle byggebranchens aktører og forskere. Netværket skal dels fastholde den kontakt, som det nu lukkede center har skabt mellem forskere og praktikere.

- Teori og praksis er nemlig dybt afhængige af hinanden, hvis byggebranchen skal blive bedre til ledelse. Netværket skal desuden medvirke til at videreudvikle kontakten på tværs mellem aktører i alle dele af byggebranchen. Flere initiativer er i støbeskeen. Blandt andet webfora og forskellige faglige arrangementer, som seminarer og højskoleophold, hvor forskere og praktikere vil få rig mulighed for at udveksle ideer og viden – og ikke mindst mødes på tværs af branchemæssigt tilhørsforhold, skriver netværket i en meddelelse.