PKA køber megabyggeri for 0,6 mia. kr.

NCC Property Development A/S sælger projekt på 29.000 kvm ved Flintholm Station til PKA for 588 mio. kr

NCC har solgt et stort byggeprojekt på ialt 29.000 kvm til PKA for 588 mio. kr. - projektet omfatter en grund og et kombineret kontor og butiksprojekt. PKA overtager projektet i takt med færdiggørelsen.

Byggeriet kommer til at indeholde ca. 21.000 kvm kontorer, 3.000 kvm butikker samt 5.000 kvm p-kælder. Der er foreløbig udlejet 7.643 kvm kontor til Dan-Ejendomme A/S, med indflytning i maj 2012.

- Dan-Ejendommes valg blåstemplede projektet som attraktivt i forhold til beliggenhed og miljø, men salget til PKA er også en anerkendelse af, at Company House®-konceptet, har noget at tilbyde lejerne. Det bliver derfor et attraktivt hus for de fremtidige lejere på mange fronter, siger direktør i NCC Property Development, Marius Møller.

Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opføres i totalentreprise af NCC Construction Danmark A/S. Det bliver det største kontorbyggeri i Danmark, der miljøcertificeres som Breeam 'Very Good'. Miljøcertificeringen betyder, at byggeriets indflydelse på nogle betydningsfulde miljøfaktorer, såsom materialer, vandforbrug, affaldshåndtering, transport, energiforbrug, forurening m.m., er forbedret.

- Vi mener, at miljøvenlige ejendomme i stigende grad vil blive efterspurgt i fremtiden, og vi er overbevist om, at tiltagene vil tiltrække og fastholde lejerne og medvirke til sikring af ejendommens værdi. PKA har i en del år tænkt klima ind i vores investeringer, og vi ønsker som professionel investor at udvise ansvarlighed i forhold til vores ejendomsinvesteringer. Det er både en god forretning på sigt og helt i tråd med vores medlemmers ønsker, siger ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe.

Byggeriet påbegyndes i november 2010 og forventes at stå færdigt i sommeren 2012. Projektet er nærmeste nabo til Flintholm Station, og kommer blandt andet til at have direkte adgang fra stationens S-togsperron. Udover kontorer forventes projektet at komme til at indeholde 1-2 dagligvarebutikker samt et mindre antal udvalgsvarebutikker i perron- og gadeplan.