Nyt center vil gøre byggeri til bedre business

Det nye Center for Byggeri & Business vil uddanne byggebranchen til øget effektivitet og dermed bedre økonomi

University College Nordjylland har etableret Center for Byggeri & Business, der tilbyder byggebranchen virksomhedstilpasset hjælp til effektivisering på tværs fra strategisk til operationelt niveau

- Det er tid til forandring i dansk byggeri, hvor krav om effektivisering gennem udnyttelse af nye teknologier og strategiske redskaber står skåret på væggen i neon. De virksomheder, der ikke nu står på vognen, ender i en negativ konkurrencespiral, hvor underskuddet vokser, selv om de løber hurtigere og hurtigere, siger René Martin Larsen, specialist i organisation og forandringsledelse - og nyudnævnt centerchef med ansvar for opbygning og udvikling af det nye Center for Byggeri & Business.

- Byggebranchen må tage ved lære af industrien, der gennem anvendelse af ny teknologi og fortsat udvikling af strategier gennem de sidste halvtreds års tid har opnået effektivitetsforbedringer på 125 procent, mens effektiviteten i byggeriet i den samme periode er gået 20 procent tilbage. Det er bare ikke godt nok. Dansk byggeri er med få undtagelser langt bagud, og som vidensamfund er det – også i lyset af en markedsorienteret globalisering med skærpet konkurrence er det tvingende nødvendigt at vi får ændret udviklingen, siger René Martin Larsen.

- Det er baggrunden for, at vi har etableret Byggeri & Business med tilbud om individuel rådgivning og sparring til strategisk udvikling på ledelsesniveau, konkret projektoptimering og virksomhedstilpassede kurser, hvor ledelse og medarbejdere kan opbygge de nødvendige kompetencer. Vores fokus er forandringsprocessen, og alle vores aktiviteter tilpasses nøje virksomhedens individuelle behov med det mål at hjælpe den enkelte virksomhed til at udvikle mere effektive arbejdsgange, der efterlever nye krav til byggeriet og genererer økonomisk gevinst, siger Rene Martin Larsen.

Byggeri & Business har etableret første uddannelsestilbud – en helt ny uddannelse til BIMkoordinator, som tilbydes ledige konstruktører, arkitekter og ingeniører.

Til februar startes en ny uddannelse til certificeret passivhusdesigner, ligesom det nye center er langt fremme med udvikling af landets første projektlederuddannelse på akademiniveau i byggebranchen, der får premiere medio 2011.