Nyt Campusområde på vej i Nykøbing Falster

Arkitektfirma har udarbejdet en campusstrategi for Campus Bispegade i Nykøbing Falster

Juul | Frost Arkitekter har udarbejdet en campusstrategi for Campus Bispegade i Nykøbing Falster. Campusstrategien og den tilhørende lokalplan udstikker rammerne for, hvordan området kan udvikles til et fremtidssikret læringsmiljø, der både tiltrækker studerende og bliver en integreret del af kulturlivet i Nykøbing Falster. Campus Bispegade forventes at få styrket sin rolle, når Femern-forbindelsen er etableret.

Campus Bispegade huser University College Sjælland (UCSJ), VUC Storstrøm og Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster (CELF). Målet med campusstrategien er at udvikle et campusområde, hvor bymæssige, fysiske/funktionelle, sociale og læringsmæssige behov spiller sammen i et moderne og fremtidssikret miljø.

Med udgangspunkt i en kortlægning af omgivelserne optimerer strategien Campus Bispegades samspil med selve Nykøbing Falster by. Der etableres en række byrum af rekreativ og urban karakter, der samlet set understøtter områdets sociale og læringsmæssige funktioner. Nybyggeri udstyres med åbne, udadvendte underetager, der sikrer et levende sammenspil mellem områdets ude- og indendørsarealer. De enkelte bygninger udstyres med forskellige funktioner, hvilket medfører, at der skabes byliv på campusområdet.

- Campusstrategien kan ses som et proaktivt tiltag fra uddannelsesinstitutionerne og Guldborgsund Kommune om at imødekomme den centrale placering på Danmarkskortet, som Nykøbing Falster indtager, når Femern-forbindelsen er etableret, fortæller Flemming Frost.