Arkitektfirma satser på Fehmern-effekt

Arkitektfirmaet White forudser vækst på Lolland som følge af Fehmern-forbindelse og åbner afdeling i Holeby

Arkitektfirmaet White med afdelinger i Næstved og København har åbnet en afdeling i Holeby tæt ved Rødby, hvor den kommende Fehmern-forbindelse får dansk landfæste. Kontoret ligger i det såkaldte Videncenter Råhavegård, som også huser blandt andre Fonden Femern Belt Development, det lokale erhvervsråd og ingeniørkoncernen Grontmij Carl Bro.

Med etableringen i Holeby åbner White sit hidtil sydligste kontor, som vil ligge i naturlig forlængelse af arkitektfirmaets afdelinger i regionen – Malmø, København og Næstved. I alt har White 10 afdelinger i Sverige og Danmark.

- White arkitekter ser Lolland-Falster som et fremtidigt regionalt vækstområde, og vi vil med etableringen i Holeby give vores bidrag til vækst og udvikling i landsdelen. En særlig motivation for os er at Lolland-Falster er en grøn vækstregion, med aktiviteter og tiltag indenfor miljø, energi, klima og bæredygtig udvikling, skriver virksomheden.

Siden planerne blev luftet, er den planlagte start for anlægget af den faste forbindelse dog udskudt halvandet-to år til 2014.

- Vi vil fremover fremstå som et markant lokalt rådgiverfirma, der tilbyder en bred vifte af rådgivningsydelser til såvel områdets virksomheder som bygningsejere og boligselskaber samt Lolland og Guldborgsund kommuner i forbindelse med kommende bygge- og anlægsopgaver, skriver White.

White udspringer af et svensk arkitektfirma, og der findes nu en halv snes White-afdelinger i Danmark og Sverige.