Farvepris til fræk facade

Sedenhuse i Odense belønnet for bevidst brug af farver på bl.a. Corus stålprofiler.

En bevidst og velgennemtænkt brug af farver indvendigt og udvendigt gjorde Odense Kommunes botilbud Sedenhuse til sikker vinder af Farveprisen 2010, som uddeles af Danske Malermestre og en privat fond. Denne udmærkelse skyldes brugen af Colorcoat HPS200® Ultra som facadebeklædning kombineret med malede overflader.

Sedenhuse er hjem for 40 udviklingshæmmede unge mennesker med Downs Syndrom, som bor side om side i selvstændige lejligheder med støtte fra pædagogisk og administrativt personale. Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær i Århus måtte forholde sig til byggelinjer, som gjorde det nødvendigt at projektere et hus på mere end 100 meter i længden.

Hovedtanken er trivsel og af-institutionalisering. Fællesfaciliteter er placeret i bygningens hjerte med boenhederne som toetagers fløje, der strækker sig ud til begge sider. De to partnere i Hune & Elkjær, Allan Wright og Niels Christian Nielsen, har formgivet og farvesat Sedenhuse i tæt samarbejde med bygherren, Odense Kommunes Ældre og Handicapafdeling.

Colorcoat i fire farver

En anden vigtig medspiller er Corus ByggeSystemer, som har leveret facadebeklædningen til byggeriets samlingspunkt, den cirkulære multihal. Ud af sit nye sortiment på 39 farver var Corus Byggesystemer i stand til at levere de forbehandlede stålprofiler med Colorcoat HPS200 Ultra i de røde, gule, orange og lysebrune nuancer, som arkitekterne ønskede. Sidstnævnte kulør matcher den murede del af byggeriet, som er opført i rensede genbrugssten.

- For os var det afgørende, at facadebeklædningen kunne trækkes med ind i bygningen uden risiko for, at der over tid sker en patinering og dermed en forskel i udseende på indendørs og udendørsbeklædningen af hallen. Produktet fra Corus ByggeSystemer lever med sin kosmetiske garanti til fulde op til bygherrens ønsker om en vedligeholdelsesfri facade. Det lod sig gøre at montere pladerne med den rette krumning på langs af sinusbølgerne, uden at stålpladernes farvebelægning tog skade, fortæller Niels Christian Nielsen.

40 års garanti

Til den seneste generation af Colorcoat HPS200 Ultra er den mest avancerede coatingteknologi taget i brug. Beklædningen fastholder farver og glans dobbelt så effektivt som standard plastisoler. Produktet har en elastisk belægning, hvor producenten yder en specifik Confidex®- garanti for uændret farve og glans, som i Sedenhuses tilfælde gælder i 40 år.