Intelligent adgangskontrol til idræt og svømning

CompuSoft har lanceret en fuldautomatisk selvbetjening kombineret med intelligent adgangskontrol til idrætscentre og svømmehaller
Tekst: 

CompuSoft i Odense har fået patenteret en selvbetjent udleverings- og inddragerløsning til chiparmbånd som kan anvendes til idrætscentre og svømmehaller – altså fuldautomatisk og intelligent adgangskontrol.

- Livredderen vil aldrig kunne undværes i en svømmehal. Vi gør det muligt at indfri de forventninger, som mange har til fleksible åbningstider i fritidscentre på den ene side – og på den anden side, de krav mange kommuner har om at skulle administrere for færre skattekroner, siger Thomas Traberg-Larsen, stifter og administrerende direktør hos Compu­Soft A/S i Odense.

Chiparmbånd som billet

Systemet fungerer på den måde, at gæsten køber sin elektroniske adgangsbillet, f.eks. i form af et chiparmbånd, i selvbetjeningsstanderen, hvor der betales med dankort m.m. I selvbetjeningsstanderen er der indbygget et udleveringsmodul, hvorfra billetten udtages.

Gæsten lader sin chip læse ved adgangskontrollen og kommer nu ind. I omklædningsrummet låses/åbnes skabet med samme chip. Gæsten er klar og kan få adgang til de områder af anlægget, som der er købt billet til.

Chiparmbåndet kan også anvendes som betalingsmiddel, mens gæsten eksempelvis opholder sig i et badeland. Når faciliteterne forlades igen, skal billetten afleveres til inddrageren for at gæsten kan komme ud gennem drejekarrusellen. Ved tilbageværende klip på billetten får gæsten armbåndet med, ellers inddrages det.

I dag er CompuSofts løsninger bl.a. i brug hos Svømme­stadion Danmark i Esbjerg, Nørresundby Idrætscenter og Kastrup Svømmehal.

Teknikhus i vækst

CompuSoft er et dansk software- og teknikhus med hovedsæde i Odense. Firmaet med 20 medarbejdere designer og udvikler alle produkter helt fra bunden, både hvad angår software og hardware.

CompuSoft A/S blev grundlagt i 1987. I løbet af kort tid lykkedes det at vinde kunder på det danske feriemarked. Her har firmaet i dag en dominerende markedsposition på ikke mindre end 90 pct. Udover at være markedsledende på feriecentre, camping og vandrerhjem har CompuSoft også en lang række kunder blandt kendte attraktioner, som f.eks. Knuthenborg Safaripark, Løveparken Givskud Zoo, Geocenter Møns Klint, Rosenborg Slot, Fjord- & Bæltcentret, Odense Zoo og Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.