Trendspotting med Invita

Invita har fokus på design og nye funktionaliteter i et køkken og har bl.a. etableret det nye idéforum Invita Trend Study
Tekst: 

- Hos Invita gør vi en del ud af at tænke nyt hele tiden og byde på nyt design og nye funktionaliteter i et køkken, så vi i hele tiden er i stand til at kunne tilfredsstille de skiftende behov i markedet, siger Helle Fyllgraf, marketing- og innovationsdirektør hos Invita.

Fokus på nyt design

Invita har således etableret det nye idéforum Invita Trend Study bestående af bl.a. en fremtidsforsker, en designer, en trendanalytiker, en arkitekt og en forsker.

Helle Fylgraff

Helle Fylgraff, marketing- og innovationsdirektør hos Invita.

- Målet med Invita Trend Study er netop at udvikle nye ideer, så vi altid ved, hvad der kommer til at ske i fremtiden med hensyn til køkken- og boligindretning. Vi håber, at vores nye forum af eksterne eksperter kan give os input, der stiller Invita endnu stærkere i markedet, siger Helle Fyllgraf.

Desuden har Invita aktivt involveret unge studerende på Arkitektskolen i Aarhus om et projekt, hvor studerende på designlinjens sidste del skulle give et bud på redesign af køkkenet.

Det mundede bl.a. ud i forslag om et køkken i flere arbejdshøjder i kraft af et indbygget plateau, der kan trækkes ud. Desuden forslag om lydisolerende køkkenlåger, som kan forbedre akustikken i moderne boliger, hvor der f.eks. er store køkkenalrum med hårde gulve og eksempelvis ingen gardiner til at dæmpe lyden.

Øjeblikkets trend

- I øjeblikket kan vi konstatere tre fremherskende trends. For det første et køkken, hvor der er meget mere træ end tidligere. Dog ikke i en retning, så vi får køkkener helt i træ, men træ i kombination med andre materialer som malet eller højglans. Det kan eksempelvis være overskabe i sort eg kombineret med hvide underskabe. Det bliver lidt mere fremtrædende, siger Helle Fyllgraf og tilføjer:

- Det er fortsat en trend med det grebsløse køkken – at grebet er integreret i overfladen på køkkenets fronter er en løsning, der såvel æstetisk og funktionelt tiltaler mange brugere. Invitas Trendline køkken er et eksempel herpå. Det er funktionelt med indbyggede skabe og brede rummelige skuffer. I stedet for greb er der brugervenlige, indfræsede gribelister i top og bund af hver skuffe.

- Endelig er hvidt i fokus. Førhen har alt været i ‘knækket hvid’, men vi har bevæget os over i en mere kridhvid, som vi kalder nanohvid. Vi oplever, at der er mange forbrugere, der gerne vil have et helt hvidt køkken, og det er baggrunden for, at vi har lanceret den nanohvide farve. Alle Invitas køkkenmodeller kan nu fås i kridhvid og matcher den nye generation af hvidevarer og bordplader i hvid. Så også her er det muligt at lave ny og spændende variation, siger Helle Fyllgraf.