Luftigt miljø til strålepatienter

Onkologihuset i Herning tilbyder både behandling af høj kvalitet og lyse omgivelser for patienterne.
Tekst: 

Det første man møder i Onkologi­huset i Herning er receptionen og to venteområder, som begge har udsyn til det fri. Bevæger man sig videre op på 1. sal, ligger der en minireception og en gårdhave, som er med til at skabe et luftigt miljø, og på 2. sal findes sengeafsnittet og en reception. Der er – udover atriumgården som går gennem to etager – også sørget for ovenlys, så det føles lyst og luftigt.

Det har fra starten været tanken, at de onkologiske patienter og pårørende skal føle sig velkomne i et hus med et lyst åbent miljø. Det lyse, åbne miljø afspejler sig bl.a. i facaden, hvor Dan-alu har leveret facadepartier, vinduesbånd og indgangspartier samt vinduer og døre i facadesystem Hueck. Dan-alu leverer totalløsninger i glas og aluminium til entreprenør- og håndværksvirksomheder i byggebranchen.

- Vores ambition er at medvirke som en aktiv samarbejdspartner på såvel markante som traditionelle byggerier i Danmark. Vi deler gerne vores erfaring og store passion for anvendelse af glas og aluminium i bygningskonstruktioner, siger direktør Bo Høiris.

Godt indeklima

På fabrikken i Skive råder virksomheden over ca. 5.600 kvm produktionsfaciliteter, der anvender den nyeste teknologi i hele processen, fra tilbud og kalkulation til projektering og produktion. Det har, lige siden virksomhedens start, været en målsætning at levere projekter og varer af højeste kvalitet til den aftalte tid.

- Glas, der anvendes rigtigt, giver lys og liv, og det naturlige lys giver et godt indeklima og medvirker til et godt arbejdsmiljø. I de senere år har glas og aluminium vundet stadig større udbredelse som byggemateriale i dansk byggeri. Den udbredte brug skyldes først og fremmest udviklingen af nye markant forbedrede glastyper og aluminiumsprofiler med bedre isoleringsevne, lyder det fra John Schmidt, der kommer fra Dan-alus afdeling i Slagelse.

Onkologihuset

  • Er et samarbejde mellem Hospitalsenheden Vest & Onkologisk afdeling på Århus Universitetshospital. 
  • Varetager den ikke-kirurgiske behandling og kontrol af kræftsygdomme.
  • Udfører 6.000 behandlinger pr. accelerator pr. år.