Kulør til facaden

Glasalu A/S har igennem årene præget facaderne på sygehusbyggeriet i det sønderjyske, trekantsområdet og på Fyn
Tekst: 

På Vejle Sygehus er der dømt kulør på facaden. Bygning A8, der ligger imellem to eksisterende bygningskroppe, er blevet tilført flere forskellige farver på blændglasset. Et arkitektonisk valg fra arkitektfirmaet TKT’s side. Selve facadesystemet er udført i Hansen CellGlazing for at markere glascellerne uden at dominere med kraftige aluprofiler. I dette system er oplukkene fuldt integreret. Det er Glasalu A/S, der har leveret facadesystemet.

Glasalu A/S har igennem årene løst forskellige opgaver for flere sygehuse. Udover bygning A8, så er Glasalu A/S også i gang med to-tre udvidelser på Vejle Sygehus. På bygning B140 er der ved at blive bygget en etage oven på en eksisterende bygning. Her skulle de nuværende vinduesbånd og facader suppleres i samme stil som de eksisterende, men med hensyntagende til de nye byggekrav. Dette er løst med Hansen Fasad® og Hansen Fenster®, hvori der er monteret solafskærmende persienneruder.

‘Skibet’ vokser

Også på Odense Universitetshospital er Glasalu A/S for øjeblikket i gang med at bygge oven på det eksisterende patienthotel, som til daglig kaldes ‘Skibet’ pga. sin udformning. Bl.a. med et nyt indgangsparti samt total lukning af 7.-9. etage, hvor det har været vigtigt at finde et glas som modsvarer udseendet af det eksisterende som er udgået.

Derudover har Glasalu igennem de seneste år udført luknings­entrepriser på Nyborg Sygehus, Svendborg Sygehus, Fredericia Sygehus, Kolding Sygehus, Grindsted Sygehus samt Åbenrå Sygehus.

I hjembyen Esbjerg har Glasalu leveret vinduesbånd og facadepartier til Aleris Privathospitaler. Her har bygherren valgt at holde vinduesbåndene i den minimalistiske vinduesserie Hansen Millennium® med skjulte opluk. Indgangspartierne er udført i Hansen Fasad, og indgangsdøren er selvfølgelig kundevenlig og automatisk.