Isarena i Vojens

Vojens kommune har fundet vinderen af totalentreprisekonkurrencen om en isarena, der bliver sportsligt fyrtårn for hele regionen. Et team bestående af Arkitema Architects, Hoffmann A/S, +M Arkitekter og Rambøll A/S fik opgaven.

I dommerbetænkningen hedder det bl.a.: ”I et meget enkelt og elegant hovedanslag formår projektet at give et overbevisende svar på alle problemstillinger i den komplekse opgave. I en fortløbende og dynamisk bevægelse binder en svungen teglstensvæg den nye arena og den eksisterende skøjtehal sammen til én helhed, og ydermere virker dette greb lige så naturligt og ukompliceret som en ishockeyskøjtes spor i isen.”

Partner, kreativ leder i Arkitema – og i øvrigt selv ishockeyspiller – Thomas Carstens udtaler:

- Man plejer normalt at sige, at god arkitektur skal kunne pisses i sne – dommerkomiteen giver os her et nyt metafor – den skal kunne skøjtes i is. Det har været en svær, men også meget spændende opgave at løse. Den nye hal skal både integreres i den eksisterende hal og knyttes sammen med områdets øvrige idrætsfaciliteter – og samtidig være en spektakulær hjemmebane for SønderjyskE. Vi er glade for at være kommet i mål med opgaven og vi glæder os naturligvis meget til at gå i gang med projekteringen, siger Thomas Carstens.