Vision for Søerne i København

Fjern trafikken, læg den ned i en søtunnel og skab i stedet for et enestående grønt, rekreativt parkbælte på størrelse med 10 fodboldbaner, på solsiden af søerne. Det er visionen, som Christensen & Co. Arkitekter har lanceret for en bæredygtig fremtid for området omkring Søerne i København.

København bliver gang på gang kåret som en af Europas bedste byer at leve i og byen er da også domineret af en række helt enestående fine bymiljøer og rekreative potentialer. Tidsskriftet KBH lavede denne sommer en rundspørge om, hvor Københavnerne helst ville opholde sig på en varm solskinsdag. Valget stod bl.a. mellem Kongens Have, Islandsbrygge, Amager Strand Park, fælledparken eller ved Søerne. Søerne tabte stort.

Det er der ikke noget at sige til: Søerne vender nemlig forkert: bilerne kører på solsiden og alle de rekreative områder og de få caféer og restauranter som findes her, er placeret på skyggesiden. Og som om det ikke var galt nok skal trafikken langs solsiden af søerne mellem Åboulevarden og fredens Bro, nu udvides med tung lastbiltrafik. Men hvad nu hvis søerne kunne blive det allermest fantastiske grønne fristed i hele København – hvis man kunne vende søerne om, så det ikke var bilerne som holdt i kø i solen, men liv, leg og aktiviteter i et enestående vestvendt parkbælte, som kunne strække sig hele vejen fra Østerbrogade i nord til Gl. Kongevej i syd, lyder spørgsmålene fra arkitekterne