Ringgården

:
maj 2013

Atriet har meget atmosfære med de skiftende farver og former. bo•safe værnglas med farvet Vanceva® folier i gule, orange og røde nuancer er med til at skabe et atrium fyldt med farve og lys.

Pro Montage ApS har monteret de 330 kvm solceller på taget, der omhyggeligt er placeret på den skulpturelle tagflade. Bygningen åbner sig med terrasser mod øst og vest, hvor bygningens indre farver bryder den grå beton.

previous next

Kube-boliger med kulør

Sider

Byggefakta

Ringgården
Bernhardt Jensens Boulevard
8000 Århus C
Danmark

Bygherre:
Boligforeningen Ringgården
Bygherrerådgiver:
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S
Arkitekt:
Cubo Arkitekter A/S, Terroir ApS
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S, Bo-Glas A/S
Areal:
2500 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2012 - januar 2013

De farvede glasværn giver en transparens og dermed også en visuel kontakt mellem beboerne, der kan opleve atriet som et samlende sted med liv og samhørighed. De indre balkoner varierer lidt i bredden, hvorved atriet ikke opleves som en ‘skakt’, men et mere dynamisk og venligt rum, selvfølgelig også i kraft af de varme farver. Når balkonerne ikke ligger lige over hinanden, ser man også lettere beboere på de andre etager.

Den udvendige terrasse på tredje sal er en flot tilføjelse til det vertikale fælles rum og bidrager samtidigt med lys til atriet. Boligerne er alle ens, men med forskellige vinduer og mange med udsyn til to retninger(hjørnelejligheder). Boligerne er funktionelt indrettet med køkken og bad placeret ved bagvæggen, mens opholdsrummene er placeret ved facaden og dagslyset.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 2

Bolig

AAB

Bolig for livet

Kontorhus

Aaboulevarden

Kontorhus med format til Boulevarden

Hospital

Aarhus Dyrehospital

Moderne rammer for dyr og læger

Domicil

Atea

Synenergi og energi i forskudte fløje

Produktionsanlæg

Central Egelund

Hvid røg over Aabenraa

Produktionsanlæg

Danish Salmon

Fisk pakket ind i stål og beton

Uddannelsescenter

DTU

Nyt glashus på DTU

Shoppingcenter

Fisketorvet

Strøget - kom an!

Skole

Gåsetårnskolen

Svampeangreb gav nye rammer

Plejecenter og genoptræning

Hundested Plejecenter

Hundested Plejecenter forynget

Uddannelsescenter

KUA

Arkitektur og læring på højeste niveau

Distributionscenter

Lantmännen Cerealia A/S

Æstetik på havnefronten

Plejecenter og genoptræning

Lind Plejecenter

Trygge rammer i klassisk formsprog

Bolig

Mølholm Have

Eftertragtede boliger i Vejle

Skole

Mølleholmskolen

Skoleopdatering med fine nuancer

Produktionsanlæg

Novo Nordisk, Kalundborg

Højteknologisk produktion i ydre beskedne rammer

Ungdomsbolig

Nørregadepassagen

Rå karré til de unge

Bolig

Pontoppidan

Hjemme hos divaen

Bilhus

Regionshospital P-hus

Parkeringshus med skulpturelle kvaliteter

Ungdomsbolig

Ringgården

Kube-boliger med kulør

Bolig

Skovgårdsparken

Energirenovering med moderne udtryk

Bolig

Skovhjørnet

Rækkehuse med frit inventarvalg

Hospital

Sygehus Thy Mors

Akutmodtagelse i hvidt

Bolig

Torphusene

Rækkehuse med udsigt fra toppen

Domicil

Udbetaling Danmark Vordingborg

Pensionskroner lagt i trygge rammer

Skole

Utterslev Skole

Ny overbygning på Utterslev Skole