Ringgården

:
maj 2013

Atriet har meget atmosfære med de skiftende farver og former. bo•safe værnglas med farvet Vanceva® folier i gule, orange og røde nuancer er med til at skabe et atrium fyldt med farve og lys.

Pro Montage ApS har monteret de 330 kvm solceller på taget, der omhyggeligt er placeret på den skulpturelle tagflade. Bygningen åbner sig med terrasser mod øst og vest, hvor bygningens indre farver bryder den grå beton.

previous next

Kube-boliger med kulør

Sider

Byggefakta

Ringgården
Bernhardt Jensens Boulevard
8000 Århus C
Danmark

Bygherre:
Boligforeningen Ringgården
Bygherrerådgiver:
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S
Arkitekt:
Cubo Arkitekter A/S, Terroir ApS
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S, Bo-Glas A/S
Areal:
2500 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2012 - januar 2013

Fortsætter man op til tagetagen er der her gjort plads til to tagterrasser, der ligger under tagfladen. Herved opstår både læ og privathed mens udsigten og den friske luft er ubegrænset. Tagets åbninger (terrasserne) og foldninger fungerer fint som en præcis udformning af bygnings skulpturelle helhed. Pro Montage ApS har monteret de ca. 330 kvm solceller på taget og underkonstruktionen, som består af stål C-profiler ovenpå et standard paptag. Som en flot detalje er solcelle-taget afsluttet med fyldningspartier ud til kanten af taget, hvorved et skarpskåret udtryk opstår og styrker bygningens arkitektur.

Lars Lyngholm fra C.C. Contractor A/S fortæller om en række andre tiltag, der er gjort, for at bygningen kan betragtes som et 0-energi hus. Der er naturligvis en del isolering i taget og elementerne, men der er også tiltag som genanvendelse af det varme brugsvand til opvarmning af boligen. For C.C. Contractor A/S har det været en utraditionel bygning, ikke mindst p.g.a. de mange skæve vinkler, mange typer facadeelementer og de flotte terrasser.

Atrium med atmosfære

Et fælles køkken, meget gult, ligger orienteret ud til det fælles uderum mellem havnens ungdomsboliger. Men farven fortsætter op i det centrale atrium. Atriets indre vægge er rå beton, med grå Troldtekt lofter og aluminiums balkonforkanter, mens glasværnene er skiftende farver opefter. Sammen med dørene på etagerne, skifter farverne fra gul til orange og rød op igennem de seks etager.

Bo•glas har leveret 150 kvm 10+10 mm hærdet og lamineret værnglas med farvet Vanceva® folier. I tæt samarbejde med totalentreprenøren og arkitekten har bo•glas formået at finde de rette farvede glas, i gule, orange og røde nuancer, der er med til at skabe et atrium og forbindelsesrum fyldt med farve og lys i midten af Ringgårdens ungdomsboliger. Nuancerne har bo•glas frembragt ved at benytte Vanceva’s patenterede farvesystem, hvor man lægger PVB folie i forskellige farver sammen og kan opnår 1.000 forskellige nuancer.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 2

Bolig

AAB

Bolig for livet

Kontorhus

Aaboulevarden

Kontorhus med format til Boulevarden

Hospital

Aarhus Dyrehospital

Moderne rammer for dyr og læger

Domicil

Atea

Synenergi og energi i forskudte fløje

Produktionsanlæg

Central Egelund

Hvid røg over Aabenraa

Produktionsanlæg

Danish Salmon

Fisk pakket ind i stål og beton

Uddannelsescenter

DTU

Nyt glashus på DTU

Shoppingcenter

Fisketorvet

Strøget - kom an!

Skole

Gåsetårnskolen

Svampeangreb gav nye rammer

Plejecenter og genoptræning

Hundested Plejecenter

Hundested Plejecenter forynget

Uddannelsescenter

KUA

Arkitektur og læring på højeste niveau

Distributionscenter

Lantmännen Cerealia A/S

Æstetik på havnefronten

Plejecenter og genoptræning

Lind Plejecenter

Trygge rammer i klassisk formsprog

Bolig

Mølholm Have

Eftertragtede boliger i Vejle

Skole

Mølleholmskolen

Skoleopdatering med fine nuancer

Produktionsanlæg

Novo Nordisk, Kalundborg

Højteknologisk produktion i ydre beskedne rammer

Ungdomsbolig

Nørregadepassagen

Rå karré til de unge

Bolig

Pontoppidan

Hjemme hos divaen

Bilhus

Regionshospital P-hus

Parkeringshus med skulpturelle kvaliteter

Ungdomsbolig

Ringgården

Kube-boliger med kulør

Bolig

Skovgårdsparken

Energirenovering med moderne udtryk

Bolig

Skovhjørnet

Rækkehuse med frit inventarvalg

Hospital

Sygehus Thy Mors

Akutmodtagelse i hvidt

Bolig

Torphusene

Rækkehuse med udsigt fra toppen

Domicil

Udbetaling Danmark Vordingborg

Pensionskroner lagt i trygge rammer

Skole

Utterslev Skole

Ny overbygning på Utterslev Skole