Ringgården

:
december 2012

Ringgårdens Ungdomsboliger på Aarhus Havn tårner sig op som en stor kube skåret til for at opnå de bedste boliger og samtidig åbne op til nabo bygningerne.

Facaderne i højstyrkebeton er meget fine i deres hvide overflade og de mørkere indramninger, mens de smalle vinduesrammer bliver en flot detalje.

Udsigten til lystbådehavnen og byen er fra en de fællesaltaner, hvor man ser hen over Marina House.

Solceller er ved at blive monteret på alle sydfacadens altanbrystninger, hvilket giver denne facade mere dybde og særpræg.

 

Pulterrummene i kælderen er leveret af Troax A/S.

 

previous next

Indrammede undgdomsboliger

Sider

Byggefakta

Ringgården
Grete Løchtes Gade 1
8000 Arhus C
Danmark

Bygherre:
Boligforeningen Ringgården
Bygherrerådgiver:
Viggo Madsen A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S
Ingeniør:
Niras A/S, Dansk Energi Management & Esbensen
Andre aktører:
Ambercon A/S, Woodfloor AS
Areal:
4900 kvm.
Byggesum: 
75 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2011 - oktober 2012

Fortsætter man op til tagetagen er der her gjort plads til to tagterrasser, der ligger under tagfladen. Herved opstår både læ og privathed mens udsigten og den friske luft er ubegrænset. Tagets åbninger (terrasserne) og foldninger fungerer fint som en præcis udformning af bygnings skulpturelle helhed. Pro Montage ApS har monteret de ca. 330 kvm solceller på taget og underkonstruktionen, som består af stål C-profiler ovenpå et standard paptag. Som en flot detalje er solcelle-taget afsluttet med fyldningspartier ud til kanten af taget, hvorved et skarpskåret udtryk opstår og styrker bygningens arkitektur.

Lars Lyngholm fra C.C. Contractor A/S fortæller om en række andre tiltag, der er gjort, for at bygningen kan betragtes som et 0-energi hus. Der er naturligvis en del isolering i taget og elementerne, men der er også tiltag som genanvendelse af det varme brugsvand til opvarmning af boligen. For C.C. Contractor A/S har det været en utraditionel bygning, ikke mindst p.g.a. de mange skæve vinkler, mange typer facadeelementer og de flotte terrasser.

Atrium med atmosfære

Et fælles køkken, meget gult, ligger orienteret ud til det fælles uderum mellem havnens ungdomsboliger. Men farven fortsætter op i det centrale atrium. Atriets indre vægge er rå beton, med grå Troldtekt lofter og aluminiums balkonforkanter, mens glasværnene er skiftende farver opefter. Sammen med dørene på etagerne, skifter farverne fra gul til orange og rød op igennem de seks etager.

Bo•glas har leveret 150 kvm 10+10 mm hærdet og lamineret værnglas med farvet Vanceva® folier. I tæt samarbejde med totalentreprenøren og arkitekten har bo•glas formået at finde de rette farvede glas, i gule, orange og røde nuancer, der er med til at skabe et atrium og forbindelsesrum fyldt med farve og lys i midten af Ringgårdens ungdomsboliger. Nuancerne har bo•glas frembragt ved at benytte Vanceva’s patenterede farvesystem, hvor man lægger PVB folie i forskellige farver sammen og kan opnår 1.000 forskellige nuancer.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 5

Bolig

Åhusene

Grafiske blokke i genopstået bydel

Sport

Blue Water Dokken

Gammel dame i nye klæder

Ungdomsbolig

Campus odense

Dansende huse uden bagside

Zoologisk have

Den Arktiske Ring

Denne vej til Ishavet

Plejecenter og genoptræning

Enghuset

Tryg cirkel med egen indgang

Ungdomsbolig

Grundfos Kollegiet

Vertikale boliger ved vandet

Sport

Himmerland Golf & Spa Resort

Golf-mekka klar til internationale turneringer

Forskningscenter

Inano Center

Universitetsbyggeri peger nye veje

Ungdomsbolig

Kennedy Kollegiet

Fællesskab i farver

Ungdomsbolig

Kvadratet

Kom ind i kvadratet

Ungdomsbolig

Ringgården

Indrammede undgdomsboliger

Ungdomsbolig

Robert Jacobsen Kollegiet

Ungt, råt og enkelt i Ørestad Syd

Kontorhus

Skibstrup Affaldscenter

Harmoni bag facaden

Skole

Tec Hvidovre

På hjul ind i fremtiden

Produktionsanlæg

Topsil

Ny fabrik smyger sig om produktionen

Plejecenter og genoptræning

Ørestad Plejecenter

Fællesskab med rig plads til det individuelle