Faaborg Sundskole

:
juni 2015

Øjet fanger især multirummet med den grønne ø i plateauer og trapper, der kan være samlingspunkt for sanglege, højtlæsning, teater og meget mere.

Den mærkbare transparens i det nye byggeri er bl.a. foretaget med fuld- og helglasvægge fra Deko.

Faaborg Sundskole har fået en helt ny tilbygning med en begrønnet, let skrånende tagflade, fire klasselokaler og stort multirum. Faaborg Kirke ses i baggrunden.

Udbygningen har desuden skabt et helt nyt uderum med ud- og indgang fra faglokalerne.

previous next

Indskolingen med det grønne multirum

Sider

Byggefakta

Faaborg Sundskole
Sundvænget 9
5600 Faaborg
Danmark

Bygherre:
Faaborg-Midtfyn Kommune
Totalrådgiver:
Arkitekt M.A.A. Charlotte Folke ApS
Ingeniør:
ISC Rådgivende Ingeniører A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
2013 kvm.
Byggesum: 
26 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2013 - marts 2015

- Der er jo altid en udfordring forbundet med en energiramme, men det er lykkedes til fulde i dette projekt. Der er monteret zoneinddelt LED-belysning i såvel tilbygning som indskoling hvilket medfører en stor besparelse på elforbruget, og samtidig er der installeret et behovsstyret VAV-anlæg til ventilation, der også er med til at reducere el-forbruget, forklarer Allan Andersen, afdelingschef hos ISC Rådgivende Ingeniører A/S.

- Dertil kommer, at der er anvendt lavenergivinduer med lave G- og U-værdier, og samtidig er der etableret et solcelleanlæg på taget af faglokalerne, der forventes at yde knap 17.000 kilowatt årligt. Denne løsning er tillige baseret på et webinterface, der gør det muligt at anvende data herfra i fysikundervisningen, fortæller Allan Andersen.

ISC Rådgivende Ingeniører A/S har haft ansvaret for alle ingeniørdiscipliner, herunder fundering, bærende konstruktion, kloak, VVS, ventilation, el, fagtilsyn og beregning af indeklima.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 3

Forsyningsanlæg

Aquatarium

Det lærende vandværk

Offentlige kontorer

Billund Rådhus

Rådhus for børn og andre borgere

Bolig

Bispehaven

Atriumhuset

Pengeinstitut

BKS

Et topsikret kontantcenter

Bolig

Carl Jacobsens Vej

Trivsel i uderummet

Uddannelsescenter

CBS - Graduate House

Fra privathospital til kandidathus

Hospital

DNU

Det Nye Hospital i Aarhus vokser i højden

Kulturcenter

Dokk1

Bibliotek sammenbinder byens flader

Bolig

Egedalsvænge

Farveforvandlet boligblokke

Skole

Faaborg Sundskole

Indskolingen med det grønne multirum

Parkeringshus

Glostrup Hospital

Cirkulær parkering i grøn beklædning

Distributionscenter

GLS Aalborg

Bygningen er som én stor maskine

Hospital

Gudenå Hospice

Hospice med åbne øjne

Bolig

Hørning Parken

Skulpturer i det grønne

Uddannelsescenter

Kolding HF & VUC

Det gyldne videns-tempel

Forlystelsescenter

Korsbæk på Bakken

Matador-byen bliver genskabt

Bolig

Krøyers Plads

Havnens huse - før og nu

Kontorhus

Pakhuset

Flerbrugerhus på Langelinie

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Vonsildhave

Plejeboliger med hjemligt præg og indbygget tryghed

Bolig

Præstemarken

Renovering efter en stram og effektiv plan

Shoppingcenter

Rosengårdcentret

Modens triumf i Lilla gade

Sundhedscenter

Sundhedscenter Kolding

Et imødekommende hus med sundhed i centrum

Bolig

Vapnagaard

Facadeflirt i Vapnagaard