Friis Shoppingcenter

:
december 2018
Friis Shoppingcenter - H&M Butik

H&Ms nye butik i Friis Shoppingcenter strækker sig over to etager.

Friis Shoppingcenter - vindfang

Ved indgangene er der bygget nye vindfang, der er med til at give centret et synligt strejf af eksklusivitet.

Friis Shoppingcenter - atrium

Hjertet i det nye Magasin er et gennemgående atrium i tre etager med massive asketræslameller og lysende loft.

Friis Shoppingcenter - facade

Facaden mod Gabels Torv er udført i tombak, der bliver mørkebrunt, når det patinerer.

previous next

Magasin flytter ind

Sider

Byggefakta

Friis Shoppingcenter
Nytorv 27
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Danske Shoppingcentre P/S
Bygherrerådgiver:
Deas
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Totalentreprenør:
TL Byg A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Areal:
12500 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2017 - september 2018

Men TL Byg var allerede i en vis træning. I H&Ms nye butik på cirka 2.500 kvm var der også blevet etableret rulletrapper mellem butikkens to etager. Ombygningen til den nye H&M butik, der er Nordjyllands største, strakte sig fra maj til september 2017.

– Den tidligere butik lå, hvor vi nu har Magasin, og derfor måtte H&M flytte. Den nye butik er skabt ved at lægge tidligere lejemål sammen. Vi rev alt ned, og ud over butikslokalet i to etager byggede vi baglokaler og lagerlokaler. Her havde vi simpelthen alle fag i gang. Vi lavede gulve, lofter, vægge, belysning og alle øvrige installationer inklusive sikring mod brand, og vi stod også for facaden bortset fra skiltet med H&Ms logo, siger Rasmus Larsen.

Iøjnefaldende facade

Desuden leverede TL Byg en ”whitebox” til Joe & The Juice, Sport 24, Jysk og Imerco Home med hvidmalede vægge, spartlet gulv og færdig facade. Derfra tog butikkerne over med deres eget interiør og deres egen skiltning. Nye lejere har nye krav, som Rasmus Larsen udtrykker det.

Friis Shoppingcenter er født som et smukt og stilrent byggeri. Men måske tog æstetikken så meget over, at det kunne være svært at se, at der var tale om et shoppingcenter. Under alle omstændigheder er der i forbindelse med ombygningen blevet arbejdet med centrets facader, indgangspartier og gangbroerne over Nytorv.

– Vi har været igennem en spændende designproces. Mod Gabels Torv har vi bygget nye facader i tombak, der består af cirka 80 procent kobber og 20 procent zink. Når det patinerer, bliver det mørkebrunt og ikke grønt som kobber. Vi har også benyttet materialet på gangbroerne, ligesom der er planer om en facade i tombak mod gågademiljøet i Nørregade, forklarer Rasmus Larsen.

I forbindelse med etableringen af facaderne har der især været fokus på materialesammensætningen.

– Som totalentreprenør på ombygningen skulle vi have helt styr på hvilke materialer, der arbejder godt sammen med tombak, og hvilke materialer, der ikke gør.

Rasmus Larsen fortæller, at der på undersiden af gangbroerne over Nytorv og ved indgangspartierne mod Gabels Torv vil blive arbejdet med lyseffekter, der skal fuldende oplevelsen af Friis Shoppingcenter. Indenfor er der etableret vindfang og lagt en 17 mm Ege lamelmåtte med sort tekstil fra Egetæpper. Dermed er kunderne budt velkommen i det revitaliserede citycenter, der med et synligt strejf af eksklusivitet står godt til nyindflytteren Magasin.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 6

Skole

Grøndalsvængets Skole

Røddernes skole

Bolig

Havnefronten Horsens etape 1

Punkthuse med fjordkig

Sport

Herning Isstadion

Isstadion med mere komfort

Bolig

Krøyer Hus

I bryggerens ånd

Domicil

Nexus CPH

Knudepunktet ved byens port

Bolig

Risskov Engpark

Tegl skaber homogen helhed

Uddannelsescenter

Roskilde Festival Højskole

Farveflirt i Rockmagnetens kreative midtpunkt

Bolig

Rylevej

Facadeleg i rækkehuse

Shoppingcenter

Salling Rooftop

Urban bypark med skywalk

Forskningscenter

Skou-bygningen, Aarhus Universitet

Biomedicinske bygningslænger i gule tegl

Bolig

Sophieholmen

Funkislook med kig til sundet

Bolig

Vølunden

Fokus på fællesskabi Holbæk-boliger