Kontorhus Eternitten

:
juni 2014
Byggeriets runde former understreges af de seks rå betonsøjler fra Ambercon, der pryder indgangen til kontordomicilet.
Facadebeklædningen trækker klare linjer til områdets historie med eternitplader fra Cembrit i farverne granit og flint.
Store vinduespartier omkring hovedindgangen giver en åben og luftig stemning og samtidig et fremragende lysindfald til både stueetage samt 1. og 2. sal.
Fra kontorlokalerne på 3. sal er der en fantastisk panoramaudsigt og frit udsyn til resten af den store eternitgrund.
Den lyse indretning brydes af enkelte grønne og sorte elementer i inventaret, som skaber et gennemgående tema i lokalerne.
1. og 2. sal nås via en trappe, der nærmest hænger i det fri og dermed bidrager til den rummelige og lette stemning i kontorlokalerne.

Det gode lysindfald fra de mange vinduer hele vejen rundt i bygningen udnyttes til det yderste blandt andet ved brug af glasvægge.

previous next

Genoplivning af den gamle eternitfabrik

Sider

Byggefakta

Kontorhus Eternitten
Alexander Foss Gade 7-9
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Plus Bolig, Søren Enggaard A/S
Arkitekt:
KPF Arkitekter A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Andre aktører:
Cembrit A/S, Ambercon A/S, Triplan A/S
Areal:
2000 kvm.
Byggesum: 
35 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2013 - marts 2014

Det nye kontordomicil er tegnet af KPF Arkitekter, som vandt en større konkurrence om flere nye bebyggelser på Eternitten. KPF Arkitekter har også tidligere sat sit præg på området i og med de også står bag et andet kontorbyggeri kaldet Visionshuset, som var det første erhvervsbyggeri på grunden efter igangsættelsen af byomdannelsen af Eternitten.

Bygherrerollen er delt mellem boligselskabet Plus Bolig og ejendoms- og udviklingsselskabet Søren Enggaard A/S. De to firmaer deler ligeledes brugen af bygningen, ved at det nye kontordomicil primært er anvendt som hovedkontor for Plus Bolig, der benytter stuen, 1. sal samt 2. sal til sine aktiviteter, mens 3. sal er ejet af Søren Enggaard A/S og vil blive udlejet som alment kontorlejemål.

Plus Boligs direktør Henrik Thomsen siger følgende om deres nye kontor:

- Med det nye kontor ruster vi os til fremtiden. Vi er ved at vokse os ud af vores nuværende lokaler og har et stort behov for bedre fysiske rammer for medarbejderne i selskabets administration. Vi vil med flytningen kunne tilbyde vores mange kunder en endnu bedre service. Vi forventer samtidig, at de mange aktiviteter, der allerede er i gang i selskabet suppleres med yderligere nybyggerier og renoveringer i fremtiden. Selskabets medarbejdere bliver placeret på de første to etager mens den tredje etage udelukkende anvendes til mødelokaler. Med byggeriet er vi fremtidssikret mange år frem. Med placeringen får vi en central position på Eternitten, hvor der er gode adgangs- og tilkørselsforhold.

Bygherre Søren Enggaard A/S er også meget tilfreds med aftalen mellem de to bygherrer: - Fra første færd har vi oplevet et rigtigt godt og konstruktivt samarbejde med Plus Bolig, og vi er ikke i tvivl om, at placeringen af kontordomicilet på Alexander Foss Gade bliver til stor glæde for medarbejdere og kunder i Plus Bolig.

Arkitektur med historisk genbrug

Det tydelige vartegn for den nye kontorbygning er en af de bevarede industrisiloer, som er fuldt integreret i det samlede byggeri ved at have nybyggeri opført i horisontal forlængelse heraf. Nybyggeriet komplimenterer siloens arkitektur ved at være opført i samme runde form, blot i lavere højde og større diameter.

Bygningen fremstår i samlet form med en rå stil og et industrielt ydre, som passer lige ind i områdets historie og atmosfære. Den gamle silo har bibeholdt det rå look i beton, mens nybyggeriet adresserer Eternitgrundens historie ved at være beklædt i eternitplader. En beslutning, som Aalborg Kommune også har været inde over for at sikre en vis forankring af områdets historie i Eternittens nybyggerier. I enighed med bygherrer blev beslutningen således taget om at anvende facadeplader i eternit.

Facadebeklædningen er meget fremtrædende for den nybyggede del af bygningens overordnede udseende, som består af et kontinuerligt miks af hvide vinduespartier og de rå facadeplader i eternit, også kaldet fibercement, fra Cembrit. Valget af Cembrit som leverandør af facadeelementerne passer også perfekt ind i visionen om at trække klare linjer til eternitgrundens historie, eftersom Cembrits rødder fører tilbage til Dansk Eternit Fabrik A/S, som netop huserede på grunden i mange år.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 3

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Museum

Danmarks Borgcenter

Et vindue til fortiden

Domicil

Dong Energy

Det samlende element

Bolig

Elkærparken

Fuld valuta for pengene

Forsyningsanlæg

Energitårnet

Et monument over fornuftig energiproduktion

Forlystelsescenter

Ghost - The Haunted House

Ældet western-pragtvilla - med spøgelser

Domicil

HKJ Group

Under ét tag

Kontorhus

Kontorhus Eternitten

Genoplivning af den gamle eternitfabrik

Bolig

Korskærparken

Boligglæde bag facaden

Transportcenter

Krydstogtterminal Nordhavn

Som en rejselysten flåde

Kulturcenter

Musikkens Hus

Musikkens Hus blev akustikkens hus

Bolig

Olof Palme Parken

Parkboliger i kridhvid beton

Butik

Silvan og Netto

Et godt sted at handle

Bolig

Urban House

Nul fejl!

Offentlige kontorer

Værdipark Skanderborg

Ny vinkel på værdierne

Skole

Øster Farimagsgades Skole

Tradition og fornyelse