RUC Laboratorium

:
oktober 2014
Ruc-front

Den nye laboratoriebygning passer fint ind i omgivelserne. Jyllinge-virksomheden Elindco Byggefirma A/S har haft entreprisen, med blandt andet at opbygge facaderne samt at lægge tag.

Ruc-atrium

Det imponerende atrium, der udgør huset indgangsrum, strækker sig op gennem alle tre etager og bidrager til indtrykket af et lyst og indbydende hus.

Ruc-glasvægge

Skandi Bo Indoor A/S har leveret de glasvægge, der ikke mindst i laboratorieafsnittene på en og samme tid lukker de enkelte laboratorier af, men som samtidig sikrer både lysindfald og mulighed for at følge med i de forskellige eksperimenter.

previous next

Plads til forskning og fordybelse

Sider

Byggefakta

RUC Laboratorium
Universitetsvej 1
4000 Roskilde
Danmark

Bygherre:
Bygningsstyrelsen
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Ingeniør:
Orbicon A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum: 
123 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2012 - juni 2014

De forskellige typer af rum er placeret i forhold til verdenshjørnerne afhængig af lysbehov. Laboratorierne mod nord, således at det er muligt at ‘kontrollere’ lyset, mens kontorer og traditionel undervisning er placeret i huset sydlige del.

Samtidig er der lagt stor vægt på at byggeriet er energieffektivt og dermed så bæredygtigt, som det er muligt og ønskeligt efter de nugældende krav og normer til offentligt nybyggeri. På samme måde er de tekniske installationer planlagt ud fra et ønske om, at de skal bidrage til et optimalt indeklima. Det uanset om de studerende opholder sig i laboratorierne eller i undervisningslokalerne. Med det nye laboratorium er Roskilde Universitet ikke kun godt klædt på til den aktuelle undervisning og forskning. Man er også ganske godt forberedt på, hvad fremtiden måtte have at byde på.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 4

Bolig

Artillerigården

Boliger med foldede facader

Domicil

Bel Air Aviation

Kolibrien er landet

Uddannelsescenter

Campus Kolding

Farverigt fyrtårn for uddannelse

Kontorhus

Copenhagen Port Company House

'Stueetage' i 24 meters højde

Plejecenter og genoptræning

Dagmargården

Vinduesbånd med udsigt til både vand og have

Domicil

DSV

Elegant ramme om 700 arbejdspladser

Skole

Dyvekeskolen

Læring for sjov

Uddannelsescenter

Erhvervsakademi Aarhus

Atriumhus orienteret mod alle verdenshjørner

Børneinstitution

Forfatterhuset

Daginstitution som potteplanter

Bolig

Gyngemose Park

Nyheder fra mosen

Kulturcenter

Herning Bibliotek

Fra supermarked til råt bibliotek

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Nordisk inspiration til moderne skole

Butik

Ikea Aarhus

Ikea som Landmark

Bolig

Istårnet

Udsigt er standard

Lager

Lidl centrallager

Rigelig med plads til dagligvarer til Østdanmark

Bolig

Lille Tingbakke

Nedbrudte barrierer i mere end én forstand

Uddannelsescenter

Navitas Park

Stjernen Navitas

Hospital

Regionshospitalet Viborg

Bedre forhold for rygmarvsskadede

Offentlige kontorer

Retten i Roskilde

Hvor Marlowe og Perry Mason kunne krydse klinger

Forskningscenter

RUC Laboratorium

Plads til forskning og fordybelse

Sundhedscenter

Sundhedshus ved DGI-huset

Flerbrugerhus med centralt multirum

Uddannelsescenter

Th. Langs HF & VUC

Skoleeksempel på gode løsninger

Bolig

Valby Maskinfabrik

Bo godt - bo grønt!