Jysk

:
april 2010

Jysk’ hovedindgang er længere fremme, hvor man passerer igennem en fin gård til den fjerneste længe. Det stramme formsprog med en tung base i beton og de lettere facader med glas og kalksandsten går igen i den nye fløj længst fremme i billedet.

Kantinen er blevet flyttet til den nye fløj og danner nu en overgang mellem de to etaper. Det udvendige facade­materiale, bulgarsk kalksandsten, er også anvendt i kantinens gavl og giver med udsmykningen en fin indre facade.

Kontorområderne er primært indrettet med kontorer til mindre grupper. Indretningen er enkel med skift mellem matsorte flader og store glaspartier. Egetræsgulvet er utrolig flot og giver en god ro til rummene.

previous next

Udvidelse på Jysk

Sider

Byggefakta

Jysk
Sødalsparken 18
8220 Brabrand
Danmark

Bygherre:
Jysk Holding
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
Accept Byg A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2008 - august 2009

Ind i terrænet, ved siden af kantinen, er der indrettet fotostudie til Jysk’ produkter. Uden for kantinen finder man en stor terrasse, bygget ind i landskabet, som de ansatte kan nyde frokosten på. I kantinens ene endevæg hænger de samme kalksandstensfacader som udenfor, hvilket giver oplevelsen af, at inde og ude rumligt hænger tæt sammen. På endevæggen er der endvidere opsat fine stykker kunst i felter, der giver meget liv til det voluminøse rum. På samme væg er der opsat to store lærreder, der kan rulles ned til fremvisning af informationer via to projektorer på modsatte væg. Derved er kantinen også opgraderet til at fungere som andet end spiserum. Her kan samles mange medarbejdere eller kunder til fremvisninger.

Moderne kontorer

Kontordelen af den nye fløj er en naturlig fortsættelse af hovedbygningen. Helt bogstaveligt er de også flydt sammen ved at have samme gulv. De eksisterende gulve trængte til en udskiftning, og det nye egeparket fra Hørning Parket A/S går nu igen i både hovedbygningen og den nye etape. I øvrigt et meget flot gulv, der giver en ro og varme til den ellers lidt kølige indretning med mange glasvægge og sorte vægflader.

De fleste kontorer er indrettet til mindre grupper og har den fordel, at de kan justere luftskiftet individuelt (VAV-anlæg). Dominus Energisystemer ApS har leveret et CTS-anlæg, der kobler sig på hovedbygningens anlæg. Den udvidede CTS-styring omfatter varme, køl og ventilation og kan overvåges centralt. Derved kan systemerne tilpasses vejret, antal medarbejdere og derved undgå spildt energi.

Udover kantineområdet som samlingspunkt for hovedbygningen og den nye fløj, er der bygget en gangbro mellem fløjene på første sal. Gangbroen i glas er meget fint og enkelt tegnet og konstrueret med sortmalede skråstage, der bliver som en filigran til konstruktionen. Samtidig udtrykker den også noget af den åbenhed og lethed, bygningen i øvrigt står for.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton